Υγεία » Γιατί κάνουμε ρυτίδες;

Γιατί κάνουμε ρυτίδες;

Γιατί κάνουμε ρυτίδες;

Το υαλουρονικό οξύ είναι η ουσία κλειδί που χαρίζει σφριγηλότητα στο δέρμα και γεμίζει τις ρυτίδες. Το καλύτερο; Υπάρχει ήδη στον οργανισμό. Η δερματολόγος δρ Αμαλία Τσιατούρα εξηγεί πώς θα το αυξήσουμε.
Η φωτογήρανση είναι ο πιο σημαντικός λόγος για την εμφάνιση ρυτίδων καθώς μεγαλώνουμε. Όμως συνοδευτικά με την χρόνια έκθεση στον ήλιο, τεράστιο ρόλο παίζει και η μείωση των επιπέδων του υαλουρονικού οξέος στο δέρμα. Όπως εξηγεί η δερματολόγος-αφροδισιολόγος δρ Αμαλία Τσιατούρα, επιστημονική διευθύντρια στην Cosmetic Derma Medicine τα επίπεδά του κατεβαίνουν κατακόρυφα μετά τα 40. Αυτό σημαίνει ότι οι ρυτίδες γίνονται εμφανείς και πιο βαθιές.

Τι είναι όμως το υαλουρονικό οξύ; Πρόκειται για μια φυσική ουσία στο σώμα μας που χαρίζει ενυδάτωση στην επιδερμίδα αλλά και σφριγηλότητα. Επειδή όμως τα επίπεδά του μειώνονται σταδιακά μετά τα 25 υπάρχουν θεραπείες κλειδιά που εισάγουν στο δέρμα το υαλουρονικό με ενέσιμο ή μη τρόπο.

Η δρ Τσιατούρα προσθέτει: «Το υαλουρονικό οξύ προσφέρει ενυδάτωση με τη διαδικασία της μεσοθεραπείας που μπορεί να γίνει με το Dermapen, μια μικροσυσκευή που θυμίζει στυλό ή με το ρόλερ. Φυσικά, υπάρχει και η ενέσιμη εκδοχή που γεμίζει τις ρυτίδες γύρω από τα χείλη, το στόμα κ.α. Από την άλλη, το υαλουρονικό σε μορφή filler (εμφυτεύματος) προσφέρει για τουλάχιστον 1 χρόνο όγκο σε περιοχές που έχουν αδειάσει, όπως είναι τα ζυγωματικά».

Διαβάστε περισσότερα για τις ρυτίδες χειλιών και την αντιμετώπιση τους
Μάθετε πώς γίνεται η θεραπεία με το υαλουρονικό οξύ εδώ: http://www.youtube.com/watch?v=RZMab5wDkls&list=UUTvlN2WZIuzN2Ju7ifY8uHg