Πολιτισμός » «Εν Ελληνική Επαρχία 2013 μ.μ.»
ΟΛΟΚΛΗΡΩΝΕΤΑΙ Η ΤΑΙΝΙΑ - ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΩΝ

«Εν Ελληνική Επαρχία 2013 μ.μ.»

«Εν Ελληνική Επαρχία 2013 μ.μ.»

«Εν Ελληνική Επαρχία 2013 μ.μ.» τιτλοφορείται η ταινία, τα γυρίσματα της οποίας ξεκίνησαν 15 Νοεμβρίου 2013 και αυτή την περίοδο βρίσκεται στο στάδιο του μοντάζ και πρόκειται να ολοκληρωθεί στο τέλος του Σεπτεμβρίου. Το σενάριο και η σκηνοθεσία είναι του Δημήτρη Δημητρούλια, η διεύθυνση φωτογραφίας του Βασίλης Αγγλόπουλου, τα σκηνικά και κουστούμια του Κώστα Βαρνά, κάμερα Βασίλη Αγγλόπουλου, με βοηθούς τον Χρήστο Δόλγηρα και τον Κώστα Πολύζο, η επεξεργασία ήχου – ηχοληψία και το μοντάζ είναι της Κωνστανίνας Σδράλη.
Πρόκειται για μία παρέα Λαρισαίων Καλλιτεχνών που αποφάσισαν να συγκροτήσουν ένα κινηματογραφικό συνεργείο που θα είναι σε θέση να υλοποιεί πάσης φύσεως κινηματογραφικές ιδέες, μικρές ή μεγαλύτερες παραγωγές. Η πρώτη απόπειρα προς αυτή την κατεύθυνση είναι η ταινία διάρκειας εξήντα λεπτών με τίτλο:
«Εν Ελληνική Επαρχία 2013 μ.μ.»

Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ

Το θέμα της ταινίας εστιάζει στα συναισθήματα που βιώνουν οι Έλληνες πολίτες τα τελευταία χρόνια λόγω της κρίσης όπως ο φόβος, η ανασφάλεια, η απειλή της ανεργίας και στις παρενέργειες που μπορούν να προκαλέσουν στην ομαλή ψυχική και διανοητική λειτουργία τους. Όταν αυτά τα συναισθήματα βιώνονται για μεγάλο χρονικό διάστημα, χωρίς παράλληλα να διαφαίνεται κάποια ελπίδα στο άμεσο μέλλον τότε οι συνέπειες μπορεί να είναι καθοριστικές σε επίπεδο βιολογικό, ψυχικό αλλά και σε επίπεδο ιδεολογικού προσανατολισμού. Σύγχρονοι επιστήμονες έχουν επιβεβαιώσει ότι απ΄ όλες τις οδύνες που συναντά ο άνθρωπος στη ζωή του η αγωνία, η αναμονή είναι η πιο ανυπόφορη.

Τους ρόλους ερμηνεύουν η Θεοδώρα Κακάτσιου, ο Πέτρος Θώδος, o Νίκος Ζαρκογιάννης, o Κώστας Βαρνάς, ο Χρήστος Βαμβατήρας, τα μέλη του συλλόγου «Φίλων Αργεντίνικου tango Λάρισας» Κωνσταντίνος – Έφη Χαλδούπη και 30 ακόμα μέλη του συλλόγου.