Κόσμος » Πολύνεκρο ναυάγιο στη Μεσόγειο
ΣΕ ΚΡΙΣΙΜΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΝΑ ΚΟΡΙΤΣΑΚΙ

Πολύνεκρο ναυάγιο στη Μεσόγειο

Πολύνεκρο ναυάγιο στη Μεσόγειο

Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται στο Γενικό Νομαρχιακό Νοσοκομείο Χανίων ένα μικρό κοριτσάκι, που διασώθηκε από τα νερά της Μεσογείου μετά από νέο πολύνεκρο ναυάγιο με θύματα μετανάστες που σημειώθηκε το βράδυ της Παρασκευής ανοιχτά της Μάλτας.

Στην Κρήτη διακομίστηκαν επίσης πέντε ακόμα διασωθέντες, τέσσερις άνδρες και μία γυναίκα. Ένα δεύτερο κοριτσάκι εξέπνευσε πάνω στο εμπορικό πλοίο που το είχε διασώσει, λίγη ώρα πριν φτάσει στο σημείο το ελικόπτερο Super Puma της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας.

Σκάφη της Ιταλίας και της Μάλτας συνεχίζουν τις έρευνας για τον εντοπισμό τουλάχιστον 20 ακόμα αγνοούμενων.

Συνολικά, μαζί με το κοριτσάκι που απεβίωσε, διασώθηκαν από τα νερά εννέα άτομα. Οι επιζώντες ανέφεραν πως στο βυθισμένο πλοιάριο επέβαιναν συνολικά 30 άτομα. Αρκετές σοροί έχουν εντοπιστεί στην περιοχή.

Μία ανθρώπινη τραγωδία σε αριθμούς

Ο αριθμός των προσφύγων και των μεταναστών από χώρες της Αφρικής και της Ασίας που προσπαθούν να διασχίσουν τη Μεσόγειο με προορισμό την Ευρώπη έχει εκτοξευτεί σε ιστορικά υψηλά το 2014, εν μέσω πολέμων και ταραχών στη Μέση Ανατολή και την υποσαχάρια Αφρική.

Περίπου 110.000 άνθρωποι έχουν ως τώρα εντοπιστεί και διασωθεί μόλις στο πρώτο οκτάμηνο του έτους, σύμφωνα με στοιχεία της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, έναντι λιγότερων από 50.000 το 2013.

1.889 έχουν χάσει τη ζωή τους.

Πηγή: skai.gr