Ελλάδα » Μαζιώτης: Αναλαμβάνω την πολιτική ευθύνη για την επίθεση στην ΤτΕ

Μαζιώτης: Αναλαμβάνω την πολιτική ευθύνη για την επίθεση στην ΤτΕ

Μαζιώτης: Αναλαμβάνω την πολιτική ευθύνη για την επίθεση στην ΤτΕ

Την πολιτική ευθύνη για το τρομοκρατικό χτύπημα με 75 κιλά εκρηκτικών έξω από το κτήριο της Τράπεζας της Ελλάδος στις 10 Απριλίου 2014 ανέλαβε ο κρατούμενος, μέλος του «Επαναστατικού Αγώνα» Νίκος Μαζιώτης, με μακροσκελή δήλωσή του από τις Φυλακές Διαβατών.

Η δημοσίευση της δήλωσης του Νίκου Μαζιώτη έγινε δια μέσου γνωστής ιστοσελίδας που συνδέεται με τον αναρχικό – αντιεξουσιαστικό χώρο.

«Η επίθεση αυτή είναι μια απάντηση στην πολιτική γενοκτονίας που έχει επιβληθεί στο λαό εδώ και τέσσερα χρόνια από το υπερεθνικό κεφάλαιο μέσω του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και του ελληνικού κράτους», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Ν. Μαζιώτης.

«Η πολιτική ευστοχία αυτής της ενέργειας ήταν τέτοια που έπληξε όχι μόνο ένα μηχανισμό επιβολής της πολιτικής λεηλασίας του υπερεθνικού κεφαλαίου, αφού η Τράπεζα της Ελλάδας είναι παράρτημα της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας που έχει έδρα τη Φρανκφούρτη, αλλά και τα κεντρικά γραφεία της Τράπεζας Πειραιώς, η οποία έχει εξελιχθεί σε μια από τις μεγαλύτερες ελληνικές συστημικές τράπεζες και πρωταγωνίστησε στη λεηλασία του λαού, επωφελούμενη από τα μνημόνια», υπογραμμίζεται στη δήλωση του.

ΠΗΓΗ: naftemporiki.gr