Λάρισα » Λαρισαίος ο ηρωικός πυροσβέστης
ΣΥΓΚΛΟΝΙΖΟΥΝ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΦΩΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΑΓΩΔΙΑ

Λαρισαίος ο ηρωικός πυροσβέστης

Λαρισαίος ο ηρωικός πυροσβέστης

«Μου τελειώνει το οξυγόνο, ελάτε να με βοηθήσετε» τα τελευταία λόγια του 33χρονου Λαρισαίου πυροσβέστη στους ασυρμάτους των συναδέλφων του

Συγκλονίζουν τα στοιχεία που έρχονται στο φως από την τραγωδία που σημειώθηκε αργά το βράδυ της Παρασκευής στο Παλαιό Φάληρο, όταν ξέσπασε πυρκαγιά σε ισόγειο κατάστημα υδραυλικών.

Από τις αναθυμιάσεις έχασαν τη ζωή τους μία 44χρονη γυναίκα και ένας 33χρονος πυροσβέστης, ο οποίος με αυτοθυσία προσπάθησε να τη διασώσει.

Στην περίπτωση του πυροσβέστη, εκτιμήσεις κάνουν λόγο ότι πιθανώς να του τελείωσε το οξυγόνο στη μπουκάλα του, ή να του έφυγε η μάσκα με αποτέλεσμα να εισπνεύσει καπνό.

Το τραγικό περιστατικό συνέβη λίγο μετά τις εννέα, στην οδό Ιπποκράτους 4 στο Π. Φάληρο όπου είχαν μεταβεί 43 πυροσβέστες με 16 οχήματα για να σβήσουν την πυρκαγιά σε ισόγειο κατάστημα υδραυλικών και ειδών θέρμανσης.

Η φωτιά πήρε μεγάλες διαστάσεις και σημειώνονταν συνεχώς εκρήξεις σε φιάλες ασετυλίνης με αποτέλεσμα να εγκλωβιστούν στον δεύτερο όροφο η 44 χρονη σύζυγος του ιδιοκτήτη και μητέρα δυο παιδιών και στον πρώτο όροφο η ηλικιωμένη μητέρα του.

Ο ιδιοκτήτης ο οποίος έλειπε την ώρα της πυρκαγιάς έφτασε εκεί λίγο μετά τους πυροσβεστες και ο ίδιος τους ενημέρωσε ότι η σύζυγος και η μητέρα του είχαν εγκλωβιστεί στο κτίριο και τους έδωσε τα κλειδιά των διαμερισμάτων.

mantzios_matthaiosΣτα 33 του χρόνια έπεσε στο καθήκον ο Ματθαίος Μάντζιος

Ο Ματθαίος Μάντζιος με έναν ακόμη συνάδελφό του μπήκαν στο κτίριο απ΄όπου έβγαλαν αρχικά την ηλικιωμένη από τον πρώτο όροφο και στη συνέχεια ο 33χρονος αρχιπυροσβέστης ανέβηκε στον δεύτερο όροφο για να απεγκλωβίσει τη δεύτερη γυναίκα.

Λόγω των εκρήξων και των εύφλεκτων υλικών αναπτύχθηκαν μεγάλα θερμικά φορτία στο κτίριο και έβγαινε πυκνός καπνός που εμπόδιζε την κάθοδο από το κλιμακοστάσιο αλλά και τους άλλους πυροσβέστες να πλησιάσουν με κλιμακοφόρο όχημα.

Περίπου δύο ώρες αργότερα που η φωτιά τέθηκε υπό μερικό έλεγχο ο άτυχος αρχιπυροσβέστης βρέθηκε στο μπαλκόνι του διαμερίσματος και πολύ κοντά του η 44χρονη γυναίκα, και οι δύο χωρίς αισθήσεις, πιθανόν από εισπνοή καπνού.

Πιθανολογείται ότι τελείωσε το οξυγόνο του πυροσβέστη στην προσπάθεια του να τραβήξει τη γυναίκα έξω και έτσι λιποθύμησαν. Όταν μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο διαπιστώθηκε ο θάνατός τους.

Η μητέρα του ιδιοκτήτη νοσηλεύεται με αναπνευστικά προβλήματα στο νοσοκομείο Σωτηρία.

Για τις συνθήκες του τραγικού συμβάντος και τα αίτια της πυρκαγιάς έχει διαταχθεί ένορκη διοικητική εξέταση και προανάκριση.

fotia6

Θρήνος στην Πυροσβεστική
Στο πένθος βυθίστηκε η πυροσβεστική οικογένεια με τον χαμό του 33χρονου αρχιπυροσβέστη Ματθαίου Μάντζιου από τη Λάρισα.

Ο Ματθαίος Μάντζιος κατατάχθηκε στο Πυροσβεστικό Σώμα το 2007, ενώ το 2009 αποφοίτησε από την Πυροσβεστική Ακαδημία με το βαθμό του αρχιπυροσβέστη.

Ήταν άγαμος και το τελευταίο διάστημα υπηρετούσε στον 5ο Πυροσβεστικό Σταθμό Αθηνών.

Χθες βράδυ ο Ματθαίος Μάντζιος εκτελούσε χρέη αξιωματικού βάρδιας στον σταθμό της Καλλιθέας.

 

 

larissanet.gr με πληροφορίες από  EΘΝΟΣ Οn Line, enikos.gr, protothema.gr

Διαβάστε επίσης

Δύο νεκροί από πυρκαγιά – Τραγωδία στο Παλιό Φάληρο

Διαβάστε επίσης: