Εκπαίδευση » Σχολεία » Λαρισαίοι Φυσικοί σε εκδήλωση στην Αθήνα

Λαρισαίοι Φυσικοί σε εκδήλωση στην Αθήνα

Λαρισαίοι Φυσικοί σε εκδήλωση στην Αθήνα

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών τις 12 Σεπτεμβρίου 2014, μια ξεχωριστή εκδήλωση για ερευνητικές περιπλανήσεις!

Μια βραδιά για μαθητές , εκπαιδευτικούς και ευρύ κοινό. Η βραδιά εντασσόταν στο πλαίσιο των pre-events με στόχο τις 26 Σεπτεμβρίου 2014 και την Βραδιά του Ερευνητή 2014 που θα πραγματοποιηθεί στον ΔΗΜΟΚΡΙΤΟ.

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρονται τα παρακάτω:

«Για τις ανάγκες του pre-event που πραγματοποιήθηκε στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών καταγράφηκε και παρουσία από την πόλη της Λάρισας.

Ο Ηλίας Τανός (Φυσικός M.Sc. , M.Ed) μέλος της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών παρουσίασε εκτός των άλλων το Ψηφιακό Εργαστήριο BT11 της POLYTECH A.E., που αποτελεί έναν νέο τρόπο διδασκαλίας των Φυσικών Επιστημών και συμβάλλει στην εργαστηριακή εξοικείωση των μαθητών μέσα από ένα σύνολο εργαστηριακών πειραμάτων, προσομοιώσεων πειραμάτων και πολυμέσων.

Το ΒΤ11 είναι μια πλήρως εξοπλισμένη φορητή συσκευή που συνδυάζει ένα ασύρματο σύστημα καταγραφής και απόκτησης δεδομένων μέσω αισθητήρων που δίνουν την δυνατότητα στους διδασκομένους να αποκτούν και να επεξεργάζονται άμεσα μετρήσιμα αποτελέσματα κατά την διάρκεια εκπόνησης μιας σειράς πειραμάτων Φυσικής, Βιολογίας και Χημείας.

Το εν λόγω σύστημα συνοδεύεται από εξειδικευμένο λογισμικό που προσφέρει ένα ολοκληρωμένο Εργαστηριακό περιβάλλον».

Λαρισαίοι φυσικοι 2