Κόσμος » Επίσκεψη Στρος Καν στη Λευκωσία

Επίσκεψη Στρος Καν στη Λευκωσία

Επίσκεψη Στρος Καν στη Λευκωσία

Μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας ο τέως πανίσχυρος διευθυντής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Ντομινίκ Στρος Καν επισκέφθηκε για δύο μέρες τη Λευκωσία.

Σύμφωνα με πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας «Ο Φιλελεύθερος» ο Στρος Καν, είχε μία και μοναδική επίσημη συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών, Χάρη Γεωργιάδη, ο οποίος μάλιστα φρόντισε να κρατήσει τη συνάντηση μυστική. Είχαν συνομιλίες επί δύο ώρες στο υπουργείο Οικονομικών.

Σύμφωνα με τo AΠE, ο Ντομινίκ Στρος Καν ήρθε στην Κύπρο ως πρόεδρος της εταιρείας LSK, που έχει έδρα το Λουξεμβούργο και είχε συνομιλίες για δύο τομείς που ενδιαφέρονται να επενδύσουν:

Πρώτον, για τα χρεόγραφα του ενός δισεκατομμυρίου, που προτίθεται να εκδώσει η κυβέρνηση και δεύτερον, για τις ιδιωτικοποιήσεις των ημικρατικών οργανισμών.

Ο Στρος Καν συνοδευόταν από τρία άλλα μέλη του συμβουλίου του, ενώ από κυπριακής πλευράς ήταν μαζί του ο γνωστός δικηγόρος Πολάκης Σαρρής, ο οποίος εκπροσωπεί την LSK στην Κύπρο και από το γραφείο του έγιναν όλες οι επαφές και διαβουλεύσεις.

Να σημειωθεί ότι η LSΚ έχει κι άλλες επενδύσεις στην Κύπρο και τώρα το ενδιαφέρον της στρέφεται κυρίως στις αποκρατικοποιήσεις, ενώ ο Στρος Καν είναι σύμβουλος σε πολλές εταιρείες, αλλά και κυβερνήσεις και οι πληροφορίες που συγκέντρωσε είναι χρήσιμες για τις δραστηριότητες κι άλλων εταιρειών, που ενδιαφέρονται για ευκαιρίες επενδύσεων διεθνώς.

ΠΗΓΗ: euro2day.gr

Διαβάστε επίσης