Λάρισα » Άνοιξε τις πύλες του το 40ό Φεστιβάλ ΚΝΕ

Άνοιξε τις πύλες του το 40ό Φεστιβάλ ΚΝΕ

Άνοιξε τις πύλες του το 40ό Φεστιβάλ ΚΝΕ

Ξεκίνησε χθες το 40ό Φεστιβάλ ΚΝΕ – «Οδηγητή» στη Λάρισα. Οι εκδηλώσεις ολοκληρώνονται σήμερα με ομιλία από της Λουίζας Ράζου, μέλους του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Κώστας Καζάκος

Την πρώτη μέρα του Φεστιβάλ, στη κεντρική σκηνή, έγινε η συζήτηση με θέμα: «Στους καιρούς των αποφάσεων και η τέχνη πρέπει να αποφασίσει» με εισηγητή τον ηθοποιό Κώστα Καζάκο.

Ακολούθησε η θεατρική παράσταση «Αναμνήσεις για τον Ε. Τέλμαν» της Ίρμα Τέλμαν από τη θεατρική και μουσική ομάδα της ΚΝΕ.
Έπειτα έγινε συναυλία με τους «Koza Mostra».

40o Φεστιβά2

KNE

Στη λαϊκή σκηνή πραγματοποιήθηκε παραδοσιακό γλέντι με τους: Σαρακατσάνος Μάριος (λαούτο – φωνή), Μπαλογιάννης Βασίλης (κλαρίνο), Μπαλογιάννης Κώστας (ακορντεόν), Σαραντινός Βασίλη (κρουστά – φωνή), Γάλλος Βασίλης (βιολί), Γάλλος Νίκος (μπουζούκι – φωνή). Συμμετείχε το χορευτικό από τον «Εξωραϊστικό Σύλλογο Πουρναρίου» και χορευτικά της Λάρισας.

 Αναλυτικά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων του Σαββάτου

Έναρξη στις 20.00

Κεντρική Σκηνή
Αφιέρωμα: «40 χρόνια Φεστιβάλ ΚΝΕ – Οδηγητή», με τη συμμετοχή μουσικών και ερμηνευτών από τη Λάρισα
Στις 21.30 πολιτική ομιλία από την Λουίζα Ράζου, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ
Συναυλία με τους «Hot Rats»
Συναυλία με τον Πάνο Μουζουράκη
Λαϊκή σκηνή
Λαϊκό – ρεμπέτικο γλέντι, με τους: Φώτης Παπανικολάου (κιθάρα – φωνή), Γιάννης Σωτήρης (μπουζούκι), Μένη Στεργιούλα (φωνή), Νατάσσα Στεργιούλα (κρουστά)
Παιδότοπος
Πειράματα
Αφήγηση παραμυθιού
Παιδική Παράσταση της ΚΝΕ: «Λιχουδοχώρα» της Τ. Καζαντζίδου
Μαθητικό στέκι
Παρουσίαση δρώμενου από μαθητές: «Οι τράπεζες μας διώχνουν από τα σπίτια μας… Η τράπεζα θεμάτων μας διώχνει από τα σχολεία!».

 

Διαβάστε επίσης