Αγροτικά » 14η Γιορτή Αμυγδάλου στο Συκούριο
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΑΜΥΓΔΑΛΟΓΛΥΚΙΣΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΓΛΕΝΤΙ ΑΠΟΨΕ

14η Γιορτή Αμυγδάλου στο Συκούριο

14η Γιορτή Αμυγδάλου στο Συκούριο

Του Γιάννη Ανδρεάκη

Σε διοργάνωση – θεσμό έχει εξελιχθεί η Γιορτή Αμυγδάλου που διεξάξεται σήμερα Σάββατο στο Συκούριο. Άλλωστε τα 14 χρόνια που έχουν μεσολαβήσει από την πρώτη Γιορτή, η οποία έγινε το 2000, και η σημαντική παρουσία του κόσμου κάθε χρόνο μαρτυρούν την επιτυχία των διοργανωτών.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι εκδηλώσεις ετοιμάζονται από τον δραστήριο Σύλλογο Γυναικών Δημοτικής Ενότητας Νέσσωνος, ο οποίος και έχει αποδείξει ότι αγαπά και τον τόπο αλλά και το αμύγδαλο, ένα από τα βασικά προϊόντα που παράγεται σε σημαντικές ποσότητες.

Η larissanet απευθύνθηκε στην κα Κατερίνα Λανάρα, πρόεδρο του Συλλόγου Γυναικών Δημοτικής Ενότητας Νέσσωνος, η οποία και αναδεικνύει σημαντικά σημεία του προγράμματος των εκδηλώσεων.Αρχικά επισημαίνει ότι «στην Γιορτή Αμυγδάλου μετέχουν 40 γυναίκες της περιοχής, οι οποίες και φτιάχνουν διάφορα γλυκά».

«Ιδιαίτερη νότα δίνουν οι επίτιμοι καλεσμένοι. Πέρυσι ήταν οι Βέφα και Αλεξία Αλεξιάδου, ενώ φέτος επίτιμη καλεσμένοι είναι η Στέλλα Συναπλίδου – Κατσαρού. Στην εκδήλωση θα λάβουν μέρος ο σεφ Βασίλης Παναγούλης, αλλά και ο Αλκιβιάδης Σταύρου, νεαρός σεφ από το Συκούριο» τονίζει η πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών.

Η κ. Λανάρα, κλείνοντας, απευθύνει ανοιχτό κάλεσμα σε όλους να μετέχουν στις εκδηλώσεις. Η Γιορτή Αμυγδάλου γίνεται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, της Περιφέρειας Θεσσαλίας – Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας και του Δήμου Τεμπών.

αμύγδαλα

Αναλυτικά το πρόγραμμα της εκδήλωσης σήμερα Σάββατο 13 Σεπτεμβρίου έχει ως εξής:

Πλατεία Θέμιδος ώρα 7:30 μ.μ.

  • Διαγωνισμός Αμυγδαλογλυκισμάτων. «Τα μέλη και φίλες του Συλλόγου θα σας εκπλήξουν με την πανδαισία γεύσεων, που θα σας παρουσιάσουν» αναφέρεται χαρακτηριστικά στην πρόσκληση.

Ώρα 9:00 μ.μ.

  • Έναρξη της γιορτής από την πρόεδρο του Συλλόγου Γυναικών και χαιρετισμοί από τους εκπροσώπους των συνδιοργανωτών φορέων.
  • Ακολουθούν μουσικοχορευτικές εκδηλώσεις με την ορχήστρα του Βασίλη Μπαλογιάννη.

Θα παρουσιαστεί πρόγραμμα δημοτικών και λαϊκών χορών από τα χορευτικά τμήματα Μορφωτικού Εκπολιτιστικού Συλλόγου Όσσας και Λαογραφικής – Αρχαιολογικής Εταιρείας Ελασσώνος

  • Θα ακολουθήσει δημοτικό – λαϊκό γλέντι για όλους

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης στους παρευρισκόμενους θα προσφερθούν αμυγδαλολιχουδιές.