Αγροτικά » «Πολύτιμοι οι κτηνοτρόφοι για την εθνική οικονομία»

«Πολύτιμοι οι κτηνοτρόφοι για την εθνική οικονομία»

«Πολύτιμοι οι κτηνοτρόφοι για την εθνική οικονομία»

«Η επιβίωση και η περαιτέρω ανάπτυξη της ελληνικής κτηνοτροφίας δεν είναι θέμα που αφορά μόνο τους κτηνοτρόφους αλλά είναι όρος επιβίωσης της ίδιας της πατρίδας μας, τόνισε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός σε ημερίδα με θέμα «Ενημέρωση Κτηνοτρόφων πάνω σε Κτηνιατρικά Θέματα» στην Ελασσόνα.

Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα “Δημάρχου Βασιλείου Φαρμάκη” με πρωτοβουλία του Συνεταιρισμού Αιγοπροβατοτρόφων Ελασσόνας (Γάλα Eλαςς) στο πλαίσιο της συνεχούς ενημέρωσης των αιγοπροβατοτρόφων της επαρχίας Ελασσόνας. Στόχος της ημερίδας ήταν η ενημέρωση των παραγωγών για σημαντικά ζητήματα που αφορούν τόσο σε θέματα παρεμβάσεων που απαιτούνται για την ξηρά περίοδο, όσο και σε σημαντικά κτηνιατρικά θέματα.

Στον χαιρετισμό του ο κ. Κώστας Αγοραστός αφού ανέπτυξε τις δράσεις της Περιφέρειας τα προηγούμενα χρόνια στον τομέα της κτηνοτροφίας σημείωσε μεταξύ άλλων τα εξής:

«Η επιθυμητή και επιδιωκόμενη – στα λόγια τουλάχιστον – από όλους στροφή στην παραγωγή και την ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα της οικονομίας (γεωργία, κτηνοτροφία, αλιεία, μελισσοκομία) δεν μπορεί να γίνει ούτε επί χάρτου ούτε σε δοκιμαστικό σωλήνα. Η στρατηγική, ο σχεδιασμός, πρέπει να εδράζονται στην πραγματικότητα για να μπορούν να πετύχουν και να έχουν τα επιθυμητά αποτελέσματα».

Χαρακτηριστικά ο περιφερειάρχης αναφέρθηκε και στα εξής:

1. «»Πολύτιμοι οι κτηνοτρόφοι» για την εθνική οικονομία – «Χρυσάφι για τη χώρα η κτηνοτροφία».

2. Δυο δις ευρώ το χρόνο εισαγωγές σε κρέας και γάλα για την Ελλάδα με ότι αυτό συνεπάγεται για το έλλειμμα στο ισοζύγιο. Αυτό πρέπει να αλλάξει.

3. Προσοχή και συντονισμένη προσπάθεια για το ΠΟΠ (προστατευόμενη ονομασία προέλευσης) μόνο μέσω του Συνεταιρισμού.

4. Η Περιφέρεια και οι υπηρεσίες της είναι κοντά στους κτηνοτρόφους, τόσο με την Ομάδα Διαχείρισης Κρίσεων όσο και με τους κτηνιάτρους των υπηρεσιών μας.

5. Τέθηκε ήδη προς τον αρμόδιο υπουργό θέμα αποζημίωσης για τον καταρροϊκό πυρετό.

6. Το κυρίαρχο θέμα που θα μας απασχολήσει στο μέλλον είναι αυτό των βοσκοτόπων. Πρέπει να το δούμε από τώρα.

7. Εμπιστευτείτε τους κτηνίατρους και τους ειδικούς επιστήμονες και όχι τον οιονδήποτε».

Διαβάστε επίσης