Θεσσαλία » «Μην δίνεται λογαριασμό στον κάθε κύριο Φούχτελ»

«Μην δίνεται λογαριασμό στον κάθε κύριο Φούχτελ»

«Μην δίνεται λογαριασμό στον κάθε κύριο Φούχτελ»

Ανακοίνωση με αφορμή το ερωτηματολόγιο της «Ελληνογερμανικής Συνεργασίας» εξέδωσε η παράταξη «Δρόμος Ανατροπής για τη Θεσσαλία».

Με την ανακοίνωση, την οποία υπογράφουν οι περιφερειακοί σύμβουλοι της παράταξης Ηρώ Διώτη, Στέλιος Αναστασόπουλος και Γιώργος Σταμπουλής ζητείται από «Περιφερειάρχες και Δημάρχους να μην δώσουν αναλυτικό λογαριασμό στον εν λόγω και στον κάθε κύριο Φούχτελ για τα γεωμορφολογικά, πληθυσμιακά, κοινωνικά και οικονομικά χαρακτηριστικά της περιοχής τους, τις υποδομές, την πολιτιστική δραστηριότητα και – βέβαια – τα απορρίμματα».

Αναλυτικά, στην ανακοίνωση αναφέρονται τα παρακάτω:

«Με αφορμή το 8σελιδο ερωτηματολόγιο της «Ελληνογερμανικής Συνεργασίας» το οποίο βρήκαν στα γραφεία τους οι νέες Περιφερειακές και Δημοτικές Αρχές της χώρας και με τη συμπλήρωσή του καλούνται να παραχωρήσουν οικειοθελώς στοιχεία σχετικά με τα περιουσιακά στοιχεία του κάθε Δήμου και Περιφέρειας, τις υφιστάμενες υποδομές, τα στοιχεία απασχόλησης, τη διαχείριση απορριμμάτων κοκ, καλούμε τον κ. Αγοραστό αλλά και όλους τους Δημάρχους της Θεσσαλίας να είναι ιδιαιτέρως προσεκτικοί και να μην κοινοποιήσουν στον κ. Φούχτελ και στους συν αυτώ, τα ζητούμενα στοιχεία.

Πολύ νωρίς, ήδη από τον Οκτώβριο του 2012, ο ΣΥΡΙΖΑ είχε επισημάνει ότι ουσιαστικός στόχος της «Ελληνογερμανικής Συνεργασίας» δεν είναι άλλος, παρά η παράδοση του φυσικού πλούτου και της οικονομικής δραστηριότητας της χώρας σε πολυεθνικούς οικονομικούς κολοσσούς (και στους εγχώριους ατζέντηδές τους).

Ένα από τα πλέον πρόσφατα δείγματα ότι η κατάσταση οδεύει προς αυτή την κατεύθυνση, αποτελεί και το σχέδιο νόμου (Ενιαίος Κώδικας Αυτοδιοίκησης) που διέρρευσε μέσα στον Ιούνιο το Υπουργείο Εσωτερικών, επιλεκτικά και σε φίλια μόνο ΜΜΕ, με το οποίο αλλάζουν άρδην βασικές διατάξεις του Καλλικράτη, μεταξύ αυτών και οι αρμοδιότητες των Δήμων στη διαχείριση απορριμμάτων.

Για κανένα λόγο δεν πρέπει οι Περιφερειάρχες και οι Δήμαρχοι να δώσουν αναλυτικό λογαριασμό στον εν λόγω και στον κάθε κύριο Φούχτελ για τα γεωμορφολογικά, πληθυσμιακά, κοινωνικά και οικονομικά χαρακτηριστικά της περιοχής τους, τις υποδομές, την πολιτιστική δραστηριότητα και – βέβαια – τα απορρίμματα.

Καλούμε τη νέα Περιφερειακή Αρχή καθώς και όλους τους νέους αιρετούς Δημάρχους της Θεσσαλίας να υπερασπιστούν με νύχια και με δόντια καταρχήν την ανεξαρτησία της ελληνικής Αυτοδιοίκησης και, κατ’ επέκταση, το δημόσιο χαρακτήρα των δημοτικών και περιφερειακών υπηρεσιών, τις υποδομές και τα κοινωνικά αγαθά της περιοχής τους. Στο ίδιο πλαίσιο, καλούμε τους εργαζόμενους στις Υπηρεσίες της Περιφέρειας και των Δήμων, καθώς και τους πολίτες της Θεσσαλίας να ασκήσουν κάθε δυνατή πίεση, ώστε να μην παραδοθούν αυτού του τύπου νευραλγικά στοιχεία και δεδομένα στους δανειστές μας και να διαφυλάξουν τα τελευταία αποθέματα δημόσιας περιουσίας, υπηρεσιών και πόρων που είναι αναγκαίος όρος οποιασδήποτε μελλοντικής ανασυγκρότησης της χώρας, προς όφελος της κοινωνίας».

Διαβάστε επίσης: