Λάρισα » «Λάθος η παρακράτηση αγροτικών επιδοτήσεων για χρέη ΟΓΑ»

«Λάθος η παρακράτηση αγροτικών επιδοτήσεων για χρέη ΟΓΑ»

«Λάθος η παρακράτηση αγροτικών επιδοτήσεων για χρέη ΟΓΑ»

Για «διασταλτική ερμηνεία του νόμου με τον οποίο ζητείται από τον ΟΠΕΚΕΠΕ να παρακρατεί ευρωπαϊκές επιδοτήσεις σε αγρότες που οφείλουν ασφαλιστικές εισφορές στον ΟΓΑ» έκανε λόγο ο Βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος προσερχόμενος στη Βουλή.

Ταυτόχρονα, κληθείς να σχολιάσει την ερώτηση 62 βουλευτών της ΝΔ -που και ο ίδιος συνυπογράφει- με αφορμή την εγκύκλιο του υπουργού Εργασίας στον ΟΠΕΚΕΠΕ, ξεκαθάρισε ότι, «σε κάθε περίπτωση, η κοινοτική νομοθεσία είναι ισχυρότερη του εθνικού νομοθέτη».

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τον Ευρωπαϊκό Κανονισμό 1306/2013 οι ενισχύσεις θα πρέπει να καταβάλλονται στο ακέραιο από τις αρμόδιες εθνικές αρχές στους δικαιούχους.

Στη δήλωσή του ο πρώην αναπληρωτής υπουργός σημειώνει τα εξής:

«Την ώρα που ο πρωθυπουργός από τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης προανήγγειλε αύξηση των δόσεων για την εξόφληση ληξιπρόθεσμων ασφαλιστικών εισφορών, θα ήταν λάθος η παρακράτηση από τον ΟΠΕΚΕΠΕ ευρωπαϊκών αγροτικών επιδοτήσεων για οφειλές στον ΟΓΑ. Και μάλιστα όταν αυτό γίνεται με διασταλτική ερμηνεία του νόμου. Σε κάθε περίπτωση το ευρωπαϊκό δίκαιο κατισχύει του εθνικού».