Κόσμος » Λαγκάρντ: Δέχθηκα απειλές

Λαγκάρντ: Δέχθηκα απειλές

Λαγκάρντ: Δέχθηκα απειλές

Δήλωση-βόμβα από την Γενική Διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, η οποία σε συνέντευξή της στους Financial Times, αποκάλυψε ότι δέχθηκε απειλές για τη ζωή της όταν μίλησε για τους Έλληνες φοροφυγάδες.

Όταν ο δημοσιογράφος αναφέρεται στην Ελλάδα, λέγοντας ότι η Λαγκάρντ πέρυσι άσκησε κριτική στους πλούσιους Έλληνες για το γεγονός ότι δεν πληρώνουν φόρους η επικεφαλής του ΔΝΤ τόνισε:

«Καλύτερα να μην πω πολλά, γιατί ξέρετε, όταν μίλησα για την Ελλάδα και τους φόρους της, δέχθηκα απειλές για τη ζωή μου και αναγκαστήκαμε να ενισχύσουμε τα μέτρα ασφαλείας».

«Όμως πληρώνει στα αλήθεια τους φόρους του κλάδος της ναυτιλίας; Και οι άλλοι κλάδοι; Δε νομίζω…», συνέχισε.

Ο δημοσιογράφος ρώτησε την Κριστίν Λαγκάρντ αν «είναι μέρος του προβλήματος το γεγονός ότι πολλοί Έλληνες ή πλούσιες ελίτ έχουν πάει σε μέρη όπως το Λονδίνο για την αναζήτηση θέσεων εργασίας ή χαμηλότερων φόρων» και εκείνη, σύμφωνα με τους Financial Times αναστέναξε και απάντησε ότι αναγνωρίζει ότι αυτό δεν είναι μόνο ελληνικό πρόβλημα.

«Είναι πολύ λυπηρό όταν ταλαντούχοι άνθρωποι νιώθουν ότι πρέπει να φύγουν από την χώρα τους γιατί αισθάνονται ότι δεν μπορούν να ξεκινήσουν τη δική τους επιχείρηση ή να βρουν ευκαιρίες», υπογράμμισε Γενική Διευθύντρια του ΔΝΤ.