Οικονομία » Από τη Δευτέρα στο taxisnet δόσεις και ποσά

Από τη Δευτέρα στο taxisnet δόσεις και ποσά

Από τη Δευτέρα στο taxisnet δόσεις και ποσά
Από τη Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου – και σταδιακά τις δύο επόμενες ημέρες – θα μπορούν οι φορολογούμενοι να ενημερωθούν από το Taxisnet για τον νέο αριθμό δόσεων του ΕΝΦΙΑ και το ποσό της κάθε δόσης, όπως ανακοίνωσε χθες η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων. Οπως είναι γνωστό ο ΕΝΦΙΑ θα πληρωθεί σε 6 δόσεις, με την πρώτη να λήγει στο τέλος Σεπτεμβρίου.

Ειδικώς, ωστόσο, για όσους έχουν ακίνητα στις 4.000 περιοχές εκτός συστήματος αντικειμενικών αξιών, των οποίων οι τιμές άλλαξαν με την τροπολογία που ψηφίστηκε χθες, θα υπάρξει μία εβδομάδα καθυστέρηση. Αυτοί θα δουν τη νέα τους οφειλή και το ποσό που αντιστοιχεί σε κάθε δόση μία εβδομάδα αργότερα, στις 22 Σεπτεμβρίου, και σταδιακά εντός τριών ημερών. Στις περιπτώσεις αυτές θα ληφθούν υπόψη οι τιμές των οικοπέδων με βάση τις οποίες υπολογίστηκε ο ΦΑΠ 2013, εφόσον αυτές είναι ευνοϊκότερες για τον φορολογούμενο.

Εξάλλου, όσοι έχουν κενά και μη ηλεκτροδοτούμενα καθ” όλη τη διάρκεια του 2013 ακίνητα, αλλά και οι οικονομικά αδύνατοι που δικαιούνται εκπτώσεις 50%-100%, θα χρειαστεί να περιμένουν έως τον Οκτώβριο για να γίνουν οι νέες εκκαθαρίσεις του ΕΝΦΙΑ με τις εκπτώσεις που δικαιούνται. Δεν διευκρινίζεται αν θα χρειαστεί εν τω μεταξύ να πληρώσουν την πρώτη δόση και να γίνει μετά συμψηφισμός ή όχι.
tanea.gr