Ελλάδα » Αγριος καβγάς στο ΠΑΣΟΚ

Αγριος καβγάς στο ΠΑΣΟΚ

Αγριος καβγάς στο ΠΑΣΟΚ

Αγριος καβγάς ξέσπασε στο ΠΑΣΟΚ κατά τη διάρκεια της σύσκεψης που είχε ο Ευάγγελος Βενιζέλος με τα στελέχη του κόμματος που μετέχουν στην κυβέρνηση. Ο υπουργός Μεταφορών Μιχάλης Χρυσοχοΐδης άσκησε σκληρή κριτική για τη στάση της Χαριλάου Τρικούπη για το θέμα της προεδρικής εκλογής προκαλώντας τα βέλη και τις αιχμές συναδέλφων του αλλά και του ίδιου του προέδρου του ΠΑΣΟΚ.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Χρυσοχοΐδης ζήτησε να επισπευσθεί η προεδρική εκλογή, λέγοντας ότι αυτό που γίνεται τώρα είναι θεσμικό ατόπημα, ενώ εξαπέλυσε βέλη και κατά του τρόπου λειτουργίας του κόμματος λέγοντας ότι δεν υπάρχει κόμμα και ότι δεν βρίσκει κανέναν θεσμικό γραμματέα ή κάποιον από την Κεντρική Επιτροπή για να μιλήσει.

«Να επισπευσθεί η προεδρική εκλογή. Αυτό που γίνεται είναι θεσμικό ατόπημα. Δεν πάει καλά η οικονομία. Ειμαι περήφανος που είμαι ΠΑΣΟΚ αλλά δεν υπάρχει κόμμα! Δεν βρίσκω κάποιον θεσμικό γραμματέα ή κάποιον από την Κεντρική Επιτροπή να μιλήσω», είπε ο κ. Χρυσοχοίδης, ενώ άφησε αιχμές εναντίον του Ανδρέα Λοβέρδου, ο οποίος μεταφέρει πληροφορίες ότι έχουν ήδη βρεθεί 190 βουλευτές για την προεδρική εκλογή».

Τα «καρφιά» του υπουργού Μεταφορών προκάλεσαν τη σφοδρή αντίδραση τόσο του κ. Βενιζέλου, όσο και του Λεωνίδα Γρηγοράκου και της Τόνιας Αντωνίου.

«Δεν μπορούμε να μιλάμε για θεσμικό ατόπημα. Εσύ δεν ήσουν εκεί όταν ζητούσαμε πρόωρες εκλογές το 2009;», φέρεται να του είπε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ενώ στο ίδιο κλίμα και ο Λεωνίδας Γρηγοράκος φέρεται να του είπε: «Εμείς απολογούμαστε για σένα! Ήσουν 25 χρόνια μέσα σ’όλα και τώρα κάνεις ότι δεν ξέρεις τίποτα».

Στην αντιπαράθεση ενεπλάκη και η Τόνια Αντωνίου η οποία εκνευρισμένη απευθύνθηκε στον κ. Χρυσοχοΐδη λέγοντας:

«Συμφωνώ με όσα λέει ο Μιχάλης Χρυσοχοίδης για την προεδρική εκλογή. Αλλά, Μιχάλη, όταν ένας υπουργός εφαρμόζει πολιτικές πρέπει να τις συζητάμε στα όργανα. Γιατί με τα διόδια που έβαλες γίνεται χαμός στη Φθιώτιδα και βρίζουν το ΠΑΣΟΚ!».

Ο κ. Χρυσοχοίδης αντεπετέθη στην Τόνια Αντωνίου κατηγορώντας την ότι «κι εσύ με αποκαλείς ανεπιθύμητο στην περιοχή, μαζί με τον Νίκο Σταυρογιάννη και τον Κώστα Μπακογιάννη».

Προεδρική εκλογή

Το θέμα της προεδρικής εκλογής ήταν ωστόσο στον πυρήνα της συζήτησης. Ο Ευάγγελος Βενιζέλος είπε «παλεύουμε για να εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας, αλλά δεν είμαστε αφελείς, ετοιμαζόμαστε για κάθε ενδεχόμενο» .

Στη σύσκεψη μετείχαν οι υπουργοί του ΠΑΣΟΚ που βρίσκονται στην κυβέρνηση, οι κκ. Μωραϊτης, Σκανδαλίδης, Σαχινίδης, Πρωτόπαπας, Χρηστίδης, Ανδρουλάκης, Καρύδης, Κουτρουμάνης και η Τόνια Αντωνίου από το Πολιτικό Συμβούλιο.

ΠΗΓΗ: iefimerida.gr