Θεσσαλία » Νέο κτίριο για το 1ο Λύκειο Καρδίτσας

Νέο κτίριο για το 1ο Λύκειο Καρδίτσας

Νέο κτίριο για το 1ο Λύκειο Καρδίτσας

Στην τελετή του αγιασμού, που συνέπεσε με τα εγκαίνια του 1ου Γενικού Λυκείου Καρδίτσας, παρευρέθηκε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός. Στην τελετή όπου χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ.κ. Τιμόθεος, πέρα από τις ευχές για καλή σχολική χρονιά, έγινε ιδιαίτερη αναφορά στο νέο κτίριο του 1ου Λυκείου Καρδίτσας, το οποίο υλοποιήθηκε με πόρους του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας και με προϋπολογισμό 4,19 εκ. ευρώ.

Αγοραστός Λύκειο Καρδίτσας 1

Ο κ. Κώστας Αγοραστός σε δηλώσεις του για τη νέα σχολική χρονιά ανέφερε τα εξής: «Άλλη μια σχολική χρονιά ξεκινά για τους μικρούς μαθητές. Πρόκειται για ακόμα μια δύσκολη χρονιά λόγω του αρνητικού οικονομικού περιβάλλοντος. Εμείς ως αιρετή Περιφερειακή Αρχή στηρίζουμε τη δημόσια παιδεία και το δημόσιο σχολείο χρηματοδοτώντας μέσω του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας νέα διδακτήρια, παιδικούς σταθμούς, και σχολικές αίθουσες και σύγχρονο εξοπλισμό. Η κοινωνία του αύριο είναι η κοινωνία της γνώσης. Γι’ αυτό και με διαγενεακές πολιτικές κληροδοτούμε τα σχολεία του αύριο και στηρίζουμε τη δημόσια παιδεία».

Απευθυνόμενος στους μαθητές ο περιφερειάρχης τόνισε: «Να είστε επιμελείς στα μαθήματά σας ώστε να δημιουργήσετε τη Θεσσαλία του νου και της γνώσης. Εσείς είστε οι πολίτες του αύριο και το μέλλον της πατρίδας μας. Σας εμπιστευόμαστε γιατί είστε το οξυγόνο της ζωής και φορείς νέων ιδεών. Καλή σχολική χρονιά σε όλους με συνεργασία, πίστη, αλληλεγγύη και δημιουργικότητα».

Παράλληλα, ο κ. Αγοραστός κάλεσε τους μαθητές να θεωρούν το σχολείο ως δεύτερο σπίτι τους και να το προστατεύουν γιατί τα σχολεία γίνονται με χρήματα και κόπους των γονέων τους, που δεν πρέπει να πάνε χαμένοι.

Το κτίριο που στεγάζει πλέον το 1ο Γενικό Λύκειο Καρδίτσας είναι ένα κτίριο συνολικής επιφάνειας 3.350,42 μ2 με υπόγειο 416,68 τ.μ., με 28 συνολικά αίθουσες διδασκαλίας. Το οικόπεδο είναι έκτασης 6.183,35μ2 και βρίσκεται στο Δήμο Καρδίτσας στο Ο.Τ. Γ1215 (περιοχή Καμινάδες). Ειδικότερα περιλαμβάνει:

Τριώροφο κτίριο με στέγη συνολικής επιφάνειας 3.350.42 τ.μ. και υπόγειο 416,68 τ.μ., ηλεκτρική εγκατάσταση, κεντρική θέρμανση, εγκατάσταση ύδρευσης – αποχέτευσης, θερμομόνωση, πυροπροστασία, αλεξικέραυνο ιονισμού και ανελκυστήρα, διαμόρφωση περιβάλλοντος χώρου, καθώς και συνδέσεις με τα δίκτυα κοινής ωφέλειας : ύδρευσης και αποχέτευσης, φυσικού αερίου, ΔΕΗ και ΟΤΕ
Οι στεγασμένοι χώροι του αναλυτικά είναι :
– Είκοσι (20) αίθουσες διδασκαλίας
– Γραφεία καθηγητών, Δ/ντή, υποδιευθυντών
– Γραμματεία – αρχείο – φωτοτυπείο
– Χώρος αναμονής
– Ιατρείο – αναρρωτήριο
– Δύο (2) μικρά γραφεία
– Γραφείο συλλόγου γονέων – μαθητικών κοινοτήτων
– Βιβλιοθήκη – Αναγνωστήριο
– Μία (1) αίθουσα πολλαπλών χρήσεων
– Σκηνή – παρασκήνια, αποθήκη
– Κυλικείο
– Βοηθητικοί χώροι (Χώροι υγιεινής – WC AMEA)
– Υπόγειο
– Εργαστήριο φυσικών επιστημών
– Παρασκευαστήριο
– Δύο (2) εργαστήρια πληροφορικής
– Εργαστήριο σχεδίου – αισθητικής αγωγής
– Δύο (2) εργαστήρια ξένων γλωσσών

Στην τελετή των εγκαινίων παρευρέθηκαν ακόμη ο π. σεβασμιότατος Μητροπολίτης κ.κ. Κύριλλος, ο αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας κ. Βασίλης Τσιάκος, ο δήμαρχος Καρδίτσας Φώτης Αλεξάκος, οι περιφερειακοί σύμβουλοι κ.κ. Μάττας Γιώργος, Αναγνωστόπουλος Δημήτρης, Κόκκαλη-Κουβέλη Γεωργία, Νούσιος Κώστας και Ορέστης Ψαχούλας, ο διευθυντής Β’ βάθμιας εκπαίδευσης κ. Καρανίκας, ο διευθυντής και οι δάσκαλοι του σχολείου, τα μέλη του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων, αντιδήμαρχοι του Δήμου Καρδίτσας, καθώς και πολίτες.