Δήμοι Νομού » Δήμος Ελασσόνας » Καταγγέλλουν το Δήμαρχο Ελασσόνας

Καταγγέλλουν το Δήμαρχο Ελασσόνας

Καταγγέλλουν το Δήμαρχο Ελασσόνας

Ανακοίνωση – Καταγγελία του Σωματείου Καθαριστών/τριών:

Με απολύσεις εργαζομένων στην καθαριότητα των δημοσίων σχολειών ξεκίνησε τη θητεία της η νέα Δημοτική Αρχή του Δήμου Ελασσόνας, αφού συμφώνα και με όσα δήλωσε ο Δήμαρχος Ελασσόνας στο σωματείο μας, δεν θα ανανεώσει τις συμβάσεις για το σύνολο των εργαζομένων που δουλεύουν στην καθαριότητα των σχολειών τα τελευταία 8 χρόνια.

Συμφώνα με τα λεγόμενα του κ. Ευαγγέλου θα πρέπει να προσληφθεί νέο προσωπικό, με κοινωνικά κριτήρια που θα θεσπίσει ο ίδιος ο κ. Ευαγγέλου με δική του ευθύνη, για να αντιμετωπισθεί δήθεν η φτώχια και η εξαθλίωση του εργαζόμενου λαού της Ελασσόνας.

Η Νέα Δημοτική αρχή πλήρως εναρμονισμένη με την γραμμή της κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ επιχειρεί να μοιράσει την φτώχια και την εξαθλίωση του Λαού με εργασιακές σχέσεις λάστιχό, χωρίς δικαιώματα, χωρίς σταθερή εργασία και φυσικά με ψίχουλα για μισθό αφού είναι γνωστό ότι οι καθαριστές και οι καθαρίστριες των σχολείων αμείβονται με 200-300 ευρώ το μήνα.

Δεν θα μπούμε στην λογική των υποτιθέμενων κριτηρίων της Δημοτικής αρχής για την αντιμετώπιση της φτώχιας, στην λογική της διαχείρισης και της εκμετάλλευσης ψηφοθηρικής ή όχι γιατί για εμάς κριτήριο είναι η πλήρη και σταθερή εργασία που πρέπει να έχει σήμερα κάθε εργαζόμενος.

Αν η νέα δημοτική αρχή ήθελε όντως να σταθεί στο πλευρό των λαϊκών οικογενειών που βιώνουν της συνέπειες της κρίσης του καπιταλιστικού συστήματος , θα ήταν απέναντι στην πολιτική Μονοπωλίων –Κυβέρνησης και Ευρωπαϊκής Ένωσης που παράγει την φτώχια και εκμετάλλευση. Αντίθετα έσπευσε με την ανάληψη των καθηκόντων της, να δείξει το ποιο αντεργατικό της πρόσωπο απολύοντας τους εργαζόμενους των 200 ευρώ, αποδεικνύοντας ότι είναι γνήσιος, άξιος εκφραστής και συνδιαχειριστής αυτών που δημιουργούν την φτώχια και την εκμετάλλευση.

Το σωματείο μαζί με την Λαϊκή Επιτροπή Ελασσόνας και τους απολυμένους εργαζόμενους θα πραγματοποιήσει νέα παράσταση διαμαρτυρίας στην Δημοτική αρχή την Τετάρτη στις 10:30 το πρωί.

ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ ΑΠΑΙΤΕΙ :
Ανάκληση των απολύσεων.
Ανανέωση όλων των συμβάσεων των εργαζομένων.
Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων με πλήρη σταθερή εργασία με πλήρη ασφαλιστικά και μισθολογικά δικαιώματα.
Καμία απόλυση -καμία διαθεσιμότητα, ανάκληση όλων των απολύσεων στο δημόσιο .
Όχι στην εντατικοποίηση της δουλειάς μας, μαζικές προσλήψεις καθαριστών-καθαριστριών για καθαρά σχολεία, που πηγαίνουν κυρίως παιδιά της εργατικής τάξης.
Κατάργηση της μερικής απασχόλησης.
Καμία σύμπραξη του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα
Κανένας μεγαλοεργολάβος καθαρισμού ή συνεργείο μέσα στα σχολεία.