Δήμοι Νομού » Δήμος Λάρισας » Η ευχή Καλογιάννη στον Κουβέλη…
ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ ΚΑΙ ΣΕ ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΤΕΛΕΧΩΝ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΑΡ

Η ευχή Καλογιάννη στον Κουβέλη…

Η ευχή Καλογιάννη στον Κουβέλη…

Aπό την επίσκεψη του προέδρου της ΔΗΜΕΡ Φώτη Κουβέλη στο δημαρχείο Λάρισας και τη συνάντησή του με τον δήμαρχο Απόστολο Καλογιάννη

Σε εγκάρδιο και φιλικό κλίμα πραγματοποιήθηκε πριν από λίγο στο Δημαρχείο της Λάρισας, η συνάντηση του προέδρου της Δημοκρατικής Αριστεράς κ. Φώτη Κουβέλη με το δήμαρχο Λαρισαίων κ. Απόστολο Καλογιάννη.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο κ. Καλογιάννης περιέγραψε την κατάσταση στο Δήμο Λαρισαίων και γενικότερα στην Αυτοδιοίκηση, ενώ ιδιαίτερη συζήτηση έγινε για το εγχείρημα της «Συμπαράταξης Λαρισαίων». Επίσης, αντηλλάγησαν απόψεις  και για τις γενικότερες πολιτικές εξελίξεις.

Σε δηλώσεις του στα ΜΜΕ, πριν την συνάντηση, ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς κ. Φώτης Κουβέλης επεσήμανε τα εξής: «Επισκέφθηκα τη νέα δημοτική αρχή και το δήμαρχο και πέρα από τις ευχές και τα συγχαρητήρια, με την παρουσία μας θέλουμε να δηλώσουμε τη συμπαράστασή μας και στο δήμαρχο και στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο, συμπαράσταση που αναφέρεται στο θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, που σήμερα αντιμετωπίζει πολλά και δύσκολα προβλήματα. Προβλήματα που γίνονται ακόμα μεγαλύτερα εάν συνυπολογίσουμε πως αυτά βρίσκονται στην καρδιά της οικονομικής κρίσης της χώρας. Η Τοπική Αυτοδιοίκηση καλείται, αυτή την ώρα, να υπηρετήσει τον πολίτη στις νέες εξαιρετικά δυσμενείς συνθήκες, αναπτύσσοντας το δίχτυ κοινωνικής αλληλεγγύης, δίνοντας τη μάχη για την αντιμετώπιση των καθημερινών προβλημάτων και μάλιστα δίχως τους αναγκαίους οικονομικούς πόρους. Η Τ.Α. έχει δεχθεί βαρύτατο χτύπημα από τις περικοπές που έγιναν, έτσι ώστε η προώθηση του όποιου προγράμματος για την εκτέλεση έργων ή και για τη διαμόρφωση του δικτύου κοινωνικής αλληλεγγύης σκοντάφτει στην ανεπάρκεια των πόρων.

Εμείς πιστεύουμε ότι η νέα δημοτική αρχή θα δώσει όλον τον εαυτό της προκειμένου να αντιμετωπιστούν αυτά τα ζητήματα που έχουν σχέση πια με τον χειμαζόμενο πολίτη, τον χειμαζόμενο δημότη.»

Κουβέλης Δημαρχείο (1)Απαντώντας σε ερώτημα σχετικά με τις κυβερνητικές εξαγγελίες για τη μεταβίβαση του ΕΝΦΙΑ στην Αυτοδιοίκηση ο κ. Κουβέλης, τόνισε τα εξής:

«Γνωρίζετε την απόλυτη αντίθεσή μου με τον ΕΝΦΙΑ. Είναι ένας άδικος φόρος. Ο φόρος θα έπρεπε να αφορά το σύνολο της ακίνητης περιουσίας, να έχει προοδευτικότητα, δικαιοσύνη και βεβαίως με αφορολόγητο όριο. Όλα τα άλλα δεν είναι τίποτα λιγότερο, τίποτε περισσότερο από ένα ακόμα χτύπημα από ένα βαρύτατο χτύπημα στον Ελληνα πολίτη. Ο ΕΝΦΙΑ δεν διορθώνεται. Χρειάζεται δομικές αλλαγές. Για αυτό η Δημοκρατική Αριστερά έχει ζητήσει την απόσυρσή του και τη διαμόρφωση ενός νέο πλαισίου στη βάση των στοιχείων κριτηρίων που σας περιέγραψα.»

Κουβέλης Δημαρχείο (3)

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Λαρισαίων κ. Απόστολος Καλογιάννης τόνισε τα εξής: «Καλωσορίζω τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ, τον αγαπητό Φώτη Κουβέλη στο δημαρχείο της Λάρισας. Τον ευχαριστώ για μια ακόμη φορά για τη στήριξη της ΔΗΜΑΡ, στο πρόσωπό μου και στο συνδυασμό μας. Μας βοήθησε σημαντικά στην εκλογική νίκη προκειμένου να πραγματοποιήσουμε τις αλλαγές και να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες που έχουν οι συμπολίτες μας στη Λάρισα. Είναι κοινή διαπίστωση πως η Αυτοδιοίκηση καταρρέει και νομίζω πως υπάρχει άμεση ανάγκη αναστροφής αυτών των πολιτικών. Θεωρώ εξαιρετικά σημαντική τη συμβολή του αγαπητού Φώτη στην κατεύθυνση αυτών των αλλαγών. Νομίζω πως το Συνέδριο της ΔΗΜΑΡ θα κινηθεί σ αυτή την κατεύθυνση. Εύχομαι λοιπόν καλή επιτυχία στις εργασίες του Συνεδρίου.»

Κουβέλης-Ψύρρας-στελέχη ΔΗΜΑΡ

Στη συνέχεια ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ κατευθύνθηκε στο ξενοδοχείο ΜΕΤΡΟΠΟΛ για να παραβρεθεί σε κλειστή κομματική σύσκεψη στελεχών της ΔΗΜΑΡ ενόψει του 3ου συνεδρίου του κόμματος.

Ο κ. Κουβέλης μιλώντας στους δημοσιογράφους τόνισε πως «το συνέδριο της ΔΗΜΑΡ θα πραγματοποιηθεί σε μια δύσκολη για τη χώρα στιγμή και θα είναι αυτό που θα καθορίσει τόσο την πολιτική γραμμή του κόμματος όσο και τα νέα του όργανα, συμπεριλαμβανομένου και του νέου προέδρου».

«Θα είναι ένα συνέδριο ανασυγκρότησης» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Διαβάστε επίσης: