Ελλάδα » Αναταραχή στη βουλή για τον ΕΝΦΙΑ

Αναταραχή στη βουλή για τον ΕΝΦΙΑ

Αναταραχή στη βουλή για τον ΕΝΦΙΑ

Ισχυρές αναταράξεις στο οικοδόμημα της συγκυβέρνησης με σοβαρές πολιτικές παρενέργειες προκαλεί η τροπολογία για τον ΕΝΦΙΑ καθώς σύμφωνα με πληροφορίες αρκετοί βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ ήδη ζήτησαν από τα κοινοβουλευτικά επιτελεία την αντικατάστασή τους από την σχετική ονομαστική ψηφοφορία.

Η ψηφοφορία αναμένεται να διενεργηθεί τα επόμενα λεπτά έπειτα από πρόταση που κατέθεσε η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ΠΑΣΟΚ θα αντικαταστήσει τον κ. Νίκο Σηφουνάκη ενώ η ΝΔ θα προχωρήσει στην αντικατάσταση αρκετών βουλευτών, τουλάχιστον για πέντε που έχουν ζητήσει να εξαιρεθούν εκφράζοντας τη διαφωνία τους με τις προωθούμενες ρυθμίσεις για τον ΕΝΦΙΑ κάνουν λόγο ασφαλείς πληροφορίες. Στους βουλευτές της ΝΔ που αντικαθίστανται δεν υπολογίζεται η κυρία Αννα Καραμανλή η οποία αν και ουσιαστικά συμμετείχε στο τρίτο Θερινό Τμήμα της Βουλής, τυπικά δεν είχε εγγραφεί στον κατάλογο των συμμετεχόντων βουλευτών και κατά συνέπεια η μη συμμετοχή της δεν θεωρείται αντικατάσταση…

Αποκλείει νέες διορθώσεις το οικονομικό επιτελείο
Νωρίτερα το υπουργείο Οικονομικών δια του υφυπουργού Γιώργου Μαυραγάνη απέκλεισε το ενδεχόμενο νέων διορθώσεων. Είναι χαρακτηριστική η δήλωση του υφυπουργού ο οποίος απευθυνόμενος στους βουλευτές της συμπολίτευσης επισήμανε πως «η τροπολογία για τον ΕΝΦΙΑ περιέχει βελτιωτικές διορθώσεις των στρεβλώσεων. Η στρατηγική της κυβέρνησης από εδώ και πέρα είναι η συνολική μείωση των φορολογικών επιβαρύνσεων αξιοποιώντας την βελτίωση των δημοσιονομικών μεγεθών της χώρας και της αξιοπιστία της».

Υπενθυμίζεται ότι αρκετοί βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ ζητούσαν περαιτέρω έκπτωση για τον φόρο των κενών διαμερισμάτων ενώ ο κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος ζήτησε εξαίρεση από την καταβολή του φόρου των πολύτεκνων, ανάπηρων και ανάπηρων πολέμου.