Δήμοι Νομού » Δήμος Φαρσάλων » 14ο Χορωδιακό Φεστιβάλ Φαρσάλων
ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ 10ης ΓΙΟΡΤΗΣ ΧΑΛΒΑ

14ο Χορωδιακό Φεστιβάλ Φαρσάλων

14ο Χορωδιακό Φεστιβάλ Φαρσάλων

Για 14η συνεχόμενη χρονιά θα πραγματοποιηθεί και φέτος το Χορωδιακό Φεστιβάλ Φαρσάλων, το οποίο αποτελεί πλέον θεσμό για την πόλη των Φαρσάλων.

Το μεγάλο αυτό μουσικό γεγονός, το οποίο χρόνο με το χρόνο συνεχώς αναβαθμίζεται, ανεβάζει το πολιτιστικό επίπεδο της ευρύτερης περιοχής και συμβάλλει στην ανάπτυξη της χορωδιακής μουσικής στην πατρίδα μας.

Η χορωδιακή συνάντηση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 20 Σεπτεμβρίου στις 8.00 το απόγευμα στην πλατεία δημαρχείου και εντάσσεται στις τριήμερες πολιτιστικές εκδηλώσεις της «10ης Γιορτής Χαλβά» και έκθεσης τοπικών προϊόντων που διοργανώνει ο Δήμος Φαρσάλων , η περιφέρεια Θεσσαλίας – περιφερειακή ενότητα Λάρισας και η Δημοτική Χορωδία Φαρσάλων.

Το φιλόμουσο κοινό και οι επισκέπτες της πόλης θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν ένα πλούσιο και ευχάριστο πρόγραμμα με επιλεγμένα γνωστά χορωδιακά τραγούδια τόσο από το διεθνές όσο και από το ελληνικό ρεπερτόριο σε επεξεργασίες γνωστών Θεσσαλών μαέστρων (Στεφ. Ευθυμιάδη, ,Δ. Καρβούνη, Γ. Καρκάλα και Γ. Τσανακά).

Στη συνάντηση θα συμμετέχουν η Μικτή Χορωδία πολιτιστικού συλλόγου Αγ. Αθανασίου Κοζάνης, το γυναικείο και μικτό τμήμα της χορωδίας Λέσχης Φιλομούσων Λάρισας, η Χορωδία Αιγίου 1933 και η Δημοτική Χορωδία Φαρσάλων.

Την καλλιτεχνική διεύθυνση του φεστιβάλ έχει ο μαέστρος Κωνσταντίνος Μάτης.