Λάρισα » «Σήκωσε» εκατοντάδες σωλήνες χαλκού από συνεταιρισμό
ΔΥΟ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

«Σήκωσε» εκατοντάδες σωλήνες χαλκού από συνεταιρισμό

«Σήκωσε» εκατοντάδες σωλήνες χαλκού από συνεταιρισμό

Περισσότερες από 700 σωλήνες χαλκού κατάφερε να… σηκώσει από συνεταιρισμό στη Λάρισα ένας 36χρονος μέσα σε διάστημα λίγων ημερών.

Τελικά η δράση του σταμάτησε χθες, καθώς συνελήφθη από αστυνομικούς, ενώ χειροπέδες πέρασαν και σ” έναν 18χρονο, ο οποίος εργάζονταν σε επιχείρηση επεξεργασίας – ανακύκλωσης παλαιών μετάλλων, όπου ο 36χρονος πουλούσε τις σωλήνες.

Αναλυτικά, σε ανακοίνωση της Αστυνομίας αναφέρονται τα παρακάτω:

«Συνελήφθησαν χθες (09-09-2014) το απόγευμα στη Λάρισα από αστυνομικούς της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.) Λάρισας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λάρισας, δύο άτομα, ηλικίας 36 και 18 ετών, για τα, κατά περίπτωση, αδικήματα της κλοπής και της αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος.

Ειδικότερα, ο 36χρονος χθες το μεσημέρι αφαίρεσε από συνεταιρισμό στη Λάρισα σωλήνες χαλκού συνολικού βάρους 41 κιλών, τους οποίους μετέφερε με Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητό του σε επιχείρηση επεξεργασίας – ανακύκλωσης παλαιών μετάλλων, όπου και τους πούλησε έναντι του χρηματικού ποσού των 160 ευρώ.

Η επέμβαση των αστυνομικών ήταν άμεση, με αποτέλεσμα τη σύλληψη του 36χρονου, αλλά και του 18χρονου υπαλλήλου της προαναφερόμενης επιχείρησης.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι ο 36χρονος κατά το χρονικό διάστημα από (02-09-2014) έως προχθές (08-09-2014) αφαίρεσε διαδοχικά από τον ίδιο συνεταιρισμό συνολικά 725 σωλήνες χαλκού, μήκους τριών μέτρων ο καθένας, τους οποίους στη συνέχεια πούλησε σε επιχειρήσεις επεξεργασίας – ανακύκλωσης παλαιών μετάλλων.

Το αυτοκίνητο του 36χρονου, το χρηματικό ποσό των 160 ευρώ, καθώς και τέσσερα παραστατικά που αφορούν αγοραπωλησίες χαλκοσωλήνων σε επιχειρήσεις ανακύκλωσης μετάλλων κατασχέθηκαν.

Επιπλέον, μέρος των αφαιρεθέντων σωλήνων χαλκού κατασχέθηκε και αποδόθηκε σε νόμιμο εκπρόσωπο του συνεταιρισμού.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας, ενώ την προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας».

σωληνες χαλκου 2