Λάρισα » «Να καταργηθούν τώρα τα διόδια»

«Να καταργηθούν τώρα τα διόδια»

«Να καταργηθούν τώρα τα διόδια»

Ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου Λάρισας:

«Να καταργηθούν τώρα ΟΛΑ τα διόδια», να μπει τέρμα στην ληστεία και στην απώλεια ανθρώπινων ζωών στους παράδρομους-λαιμητόμους

Κανένας δεν πρέπει να ξεγελαστεί από τις προσπάθειες της περιφέρειας Θεσσαλίας και ορισμένων δήμων, να διευθετηθεί το θέμα των διοδίων με την κατάργηση κάποιων ή την μεταφορά κάποιων έξω από το νομό Λάρισας ή από κάποια μείωση της τιμής τους, που ετοιμάζουν να προτείνουν στην κυβέρνηση.

Κανένας δεν μπορεί να πατά σε δυο βάρκες. Η θα είσαι με την παράδοση των οδικών αξόνων στους επιχειρηματικούς ομίλους που έφερε τα διόδια, όπως είχε ψήφισε ο κ. περιφερειάρχης, σαν βουλευτής της Ν.Δ τότε, μαζί με τους συναδέλφους του της Ν.Δ και του ΠΑΣΟΚ ή θα είσαι υπέρ της κατάργησης όλων των διοδίων και της παράδοσης των δημόσιων έργων και υποδομών στους επιχειρηματικούς ομίλους. Ο περιφερειάρχης και οι δήμαρχοι Ν./Δ και ΠΑΣΟΚ, ήταν και είναι με την πρώτη επιλογή, απλά πιέζονται από τον κόσμο μετά τον θάνατο των 3 νέων στην περιοχή της Μαγνησίας.

Το Εργατικό Κέντρο Ν. Λάρισας, αξιώνει ακόμα μια φορά από την κυβέρνηση:

• Να καταργηθούν τώρα ΟΛΑ τα ΔΙΟΔΙΑ σε όλη τη χώρα, πριν θρηνήσουμε και άλλα ανθρώπινα θύματα, στο βωμό την κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων.
• Να σταματήσουν τώρα όλες οι διώξεις στελεχών του ΕΚΝΛ, του ΠΑΜΕ, της ΠΑΣΥ και άλλων φορέων που αγωνίζονται για την κατάργηση των διοδίων
• Ενιαίος εθνικός, αποκλειστικά δημόσιος κατασκευαστικός φορέας που θα κατασκευάζει σύγχρονα, ποιοτικά και φθηνά έργα υποδομής για τις λαϊκές ανάγκες (δρόμους, κατοικίες, σχολεία, υγειονομικές μονάδες, κλπ).
• Να μειωθούν οι τιμές στα εισιτήρια των ΜΜΜ και στα καύσιμα.
• Να πληρώσουν την κρίση οι πλουτοκράτες που την δημιούργησαν. Να φορολογηθεί τώρα με 45% το μεγάλο κεφάλαιο.