Λάρισα » Η «Φροντιστηριακή» αλλεργία του Τζανακούλη
ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΦΡΟΝΤΙΣΤΩΝ ΚΑΙ Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ

Η «Φροντιστηριακή» αλλεργία του Τζανακούλη

Η «Φροντιστηριακή» αλλεργία του Τζανακούλη

Πολλά και ενδιαφέροντα τα όσα επεσήμανε ο Χρήστος Βλούχος, πρόεδρος της Ένωσης Ιδιοκτητών Φροντιστηρίων Μέσης Εκπαίδευσης νομού Λάρισας, στη συνέντευξη που δημοσιεύτηκε στο προηγούμενο φύλλο της έντυπης larissanet.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Βλούχος αναφέρθηκε και σε ένα θέμα που δεν είχε τύχει ευρύτερου ενδιαφέροντος κατά το παρελθόν.

«Εδώ και χρόνια τα φροντιστήρια της Λάρισας έχουμε διάθεση να καλύψουμε μόνοι μας τις ανάγκες ενός “Κοινωνικού Φροντιστηρίου”, καθώς προσφέρουμε στις αρμόδιες Υπηρεσίες του Δήμου Λαρισαίων τη δυνατότητα να κάνουν οργανωμένα μια διαδικασία ώστε να φοιτήσουν χωρίς την καταβολή διδάκτρων σε κάθε φροντιστήριο δύο μαθητές προερχόμενοι από οικογένειες που έχουν πραγματική οικονομική ανάγκη».

Αυτή η δυνατότητα είχε ενεργοποιηθεί τα τελευταία χρόνια στον Δήμο Λαρισαίων;

Επίσης ένα ακόμα ζήτημα που έθεσε ο Χρήστος Βλούχος είναι ο Δήμος Λαρισαίων να συστήσει Επιτροπή Διαβούλευσης για τα εκπαιδευτικά θέματα και εκεί να συμμετέχει η Ένωση Ιδιοκτητών Φροντιστηρίων Μέσης Εκπαίδευσης νομού Λάρισας. Μάλιστα, προσθέτει ότι σε άλλες πόλεις λειτουργούν αντίστοιχα όργανα, ενώ σε αυτά μετέχει και ο φροντιστηριακός φορέας.

Προφανώς το αίτημα αυτό απευθύνεται στη νέα Δημοτική Αρχή, καθώς η πρώην Αρχή υπό τον Κ. Τζανακούλη… κάτι πάθαινε όταν ετίθετο θέμα «Διαβούλευσης»!

Γ.Α