Απόψεις » Μπεχλιβάνος Χ. » Η Αμφίπολη δεν θα σώσει τον εγγονό της Πηνελόπης Δέλτα…Του Χρήστου Μπεχλιβάνου

Η Αμφίπολη δεν θα σώσει τον εγγονό της Πηνελόπης Δέλτα…Του Χρήστου Μπεχλιβάνου

Η Αμφίπολη δεν θα σώσει τον εγγονό της Πηνελόπης Δέλτα…Του Χρήστου Μπεχλιβάνου

Η ΔΕΘ αποτελούσε πάντα ένα βατήρα εξαγγελιών για την κυβέρνηση και κρυφόκαιγε μία αναπτυξιακή προσδοκία για τον ελληνικό λαό. Βέβαια οι εξαγγελίες είχαν πάντα μία δόση υπερβολής, άλλοτε προεκλογικό τόνο, ενώ οι περισσότερες δεν υλοποιούνταν ή αποσκοπούσαν στη δημιουργία θετικού κλίματος στην αγορά.

Όλα αυτά μέχρι τη χρονιά που ο Κώστας Καραμανλής ψέλλισε πως θα παγώσουν οι μισθοί και ο Γιώργος Παπανδρέου φώναξε «λεφτά υπάρχουν». Ο ελληνικός λαός έκανε το μεγάλο άλμα, ανέδειξε Πρωθυπουργό τον Γιώργο Παπανδρέου κι εκείνος με τη σειρά του έριξε τη χώρα στα Μνημόνια και ανταπέδωσε την τιμή με σκληρή λιτότητα και εξαθλίωση… Μία χρονιά αργότερα ο τότε τσάρος της Οικονομίας και σημερινός αντιπρόεδρος της κυβερνήσεως Σαμαρά και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Βαγγέλης Βενιζέλος εξήγγειλε από τη Θεσσαλονίκη τα χαράτσια στα ακίνητα. Είναι αυτός που έβαλε πρώτος κατά της ιδιοκτησίας και άνοιξε την όρεξη των δανειστών να μας πάρουν ακόμη και τα σπίτια.

Από τότε μέχρι σήμερα κύλισε πολύ νερό στο αυλάκι της πολιτικής σκηνής, το ΠΑΣΟΚ έχασε τις εκλογές ή καλύτερα εγκατέλειψε το σκάφος ακυβέρνητο, ακολούθησαν οι μεταβατικές κυβερνήσεις Πικραμένου και Παπαδήμου και τις εθνικές εκλογές που στήθηκαν κέρδισε ο Αντώνης Σαμαράς που είχε υψώσει το αντιμνημονιακό λάβαρο στο Ζάππειο και ο εγγονός της Πηνελόπης Δέλτα που έριξε την κυβέρνηση Μητσοτάκη για το Σκοπιανό, έγινε Πρωθυπουργός. Από τότε μέχρι σήμερα επιχειρήθηκαν πολλά σχέδια στην πολιτική σκακιέρα και κυβερνητικές συμπράξεις της ΝΔ με ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ για να σωθεί ο τόπος. Ο Φώτης Κουβέλης που είδε και απόειδε στην τρικομματική κυβέρνηση αποχώρησε καθώς δεν πέτυχε η …απαγκίστρωση από το Μνημόνιο.

Έτσι, τα ηνία της χώρας εξακολουθεί να διατηρεί η σκληρή δεξιά συγκυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ ή καλύτερα Σαμαρά – Βενιζέλου, που τηρεί ευλαβικά και πιστά το Μνημόνιο. Τώρα, λίγους μήνες πριν από τις Προεδρικές εκλογές και με απανωτά κοινωνικά μέτωπα ανοιχτά, τα χαστούκια στην κυβέρνηση έρχονται από όλες τις πλευρές ακόμη και από την τρόικα. Το τελευταίο ηχηρό χτύπημα ήρθε από την τρόικα μετά τις συναντήσεις στο Παρίσι. Εκεί που η ελληνική κυβέρνηση περίμενε δωράκι φοροελαφρύνσεων για να αποφευχθούν οι πρόωρες εκλογές και η ήττα της από το ΣΥΡΙΖΑ, ήρθε η διαπίστωση των τροϊκανών ότι το δημοσιονομικό κενό το 2015 θα φτάσει τα 2 δισ. Και όχι τα 700 εκατ. ευρώ σύμφωνα με τους υπολογισμούς του ελληνικού οικονομικού επιτελείου. Έτσι, το «δωράκι» που θα λάβει ο ελληνικός λαός θα είναι και νέα δυσβάσταχτα μέτρα. Τη νέα σκληρότερη λιτότητα δεν μπορεί να διαχειριστεί πλέον η μνημονιακή ελληνική κυβέρνηση που κατάφερε να γίνει πρωταθλήτρια στην ανεργία με 30%, να βάλει λουκέτο σε 230.000 ΜΜΕ, να γονατίσει επιχειρήσεις και νοικοκυριά, να στραγγίσει τη ρευστότητα και τα τελευταία αποθέματα, να οδηγήσει στη φτωχοποίηση χιλιάδες ελληνικά νοικοκυριά.

Η συγκυβέρνηση του Μνημονίου, παρά τα αλλεπάλληλα επικοινωνιακά τρικ, δεν θα μπορέσει από τη ΔΕΘ να αλλάξει το πολιτικό κλίμα και να αποτινάξει από πάνω της τις «μαύρες» υπογραφές στους δανειστές και σύντομα θα συρθεί στην προκήρυξη πρόωρων εκλογών.

Η Αμφίπολη δεν θα σώσει τον εγγονό της Πηνελόπης Δέλτα…

ΕΝΤΥΠΗ LARISSANET

Διαβάστε επίσης