Οικονομία » 11.000 ευρώ σε κάθε άστεγο για ένα χρόνο

11.000 ευρώ σε κάθε άστεγο για ένα χρόνο

11.000 ευρώ σε κάθε άστεγο για ένα χρόνο

Την πλήρη κάλυψη του κόστους στέγασης, σίτισης και μετακίνησης αστέγων, παράλληλα με την επανένταξή τους στην αγορά εργασίας, προωθεί πρόγραμμα του υπουργείου Εργασίας, με αρχικό προϋπολογισμό 10 εκατ. ευρώ για 800 δικαιούχους.

Tο πρόγραμμα προβλέπει την εφαρμογή εξατομικευμένων σχεδίων υπό την παρακολούθηση συμβούλου για άτομα ή οικογένειες που φιλοξενούνται σε κοινωνικούς ξενώνες ή έχουν καταγραφεί από τις κοινωνικές υπηρεσίες των δήμων ως άστεγοι και θα καλύπτει τα εξής:

ΣTEΓAΣH

  • ενοίκιο ως 200 ευρώ για ένα άτομο, 250 ευρώ για δύο ενήλικες και ως 300 ευρώ για οικογένεια (για ένα έτος)
  • έξοδα επισκευής υφιστάμενης κατοικίας ιδιόκτητης ή νομίμως παραχωρημένης ως 3.600 ευρώ
  • δαπάνες οικοσκευής, βασικών αναγκών ένδυσης-υπόδησης και υπηρεσιών κοινωνικής ωφέλειας ως 2.500 ευρώ
  • επιταγές αγοράς σε σούπερ μάρκετ και για εισιτήρια μετακίνησης ως 130 ευρώ για ένα άτομο και 250 ευρώ για οικογένεια, μηνιαίως

ΕΠΑΝΕΝΤΑΞΗ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ

  • απόκτηση εργασιακής εμπειρίας σε ιδιωτικές επιχειρήσεις με πλήρη ή μερική απασχόληση, σύμβαση ως 12 μήνες και κάλυψη ως το ύψος του κατώτατου βασικού μισθού με τις αντίστοιχες ασφαλιστικές εισφορές. Eναλλακτικά με χρήση voucher για κατάρτιση και απασχόληση
  • επιχορήγηση ως 6.000 ευρώ (ενοικίαση χώρου – αγορά βασικού εξοπλισμού) για δημιουργία μικρής επιχείρησης ακόμη και παροχής κοινωνικών υπηρεσιών (π.χ. φροντίδα ηλικιωμένων).
  • για όσους μετακινηθούν από τα αστικά κέντρα για να δραστηριοποιηθούν στον αγροτικό τομέα, «κάλυψη» ημερομισθίων και ασφαλιστικών εισφορών με εργόσημο και εναλλακτικά επιχορήγηση για ενοικίαση αγροτικού τεμαχίου και αγορά βασικού εξοπλισμού, συνολικά μέχρι του ποσού των 6.000 ευρώ. «Eξτρα» επιχορήγηση 1.000 ευρώ και 2.000 ευρώ θα δίνεται ως κίνητρο για τη μετακίνηση άσκησης αγροτικής δραστηριότητας από αστικό κέντρο σε αγροτική περιοχή και από την Περιφέρεια Aττικής και Kεντρικής Mακεδονίας σε άλλη Περιφέρεια, αντίστοιχα.

Πηγή: Ημερησία

Διαβάστε επίσης: