Αυτοκίνητο » Ford: Οι selfie σκοτώνουν (video)

Ford: Οι selfie σκοτώνουν (video)

Ford: Οι selfie σκοτώνουν (video)

Η Ford ασχολείται με την οδική ασφάλεια και δεν είναι η πρώτη φορά. Είναι όμως η πρώτη φορά που μεγάλη πολυεθνική εταιρεία προχωράει σε καμπάνια ολόκληρη δείχνοντας κοινωνική ευαισθησία σε ένα πολύ νέο «έθιμο»

Μετά από σχετική έρευνα της Ford προκύπτει πως ένας στους τρεις νεαρούς Βρετανούς οδηγούς (από 18 έως 24 ετών), έχει βγάλει selfie –η αυτοφωτογράφηση κατά κάποιο τρόπο- την ώρα που οδηγούσε. Το ποσοστό αυτό είναι ανησυχητικά υψηλό και μάλιστα είναι το υψηλότερο μεταξύ των χωρών της Ευρώπης.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή 7.000 κατόχων smartphone και από αυτή προέκυψε επίσης πως ένας στους τέσσερις κατά τη διάρκεια της οδήγησης έχει ποστάρει σε κάποιο από τα social media. Με αυτή την αφορμή, η Ford καταγράφει ορισμένα δεδομένα σε ένα πολύ δραματικό video, προσπαθώντας με τον τρόπο αυτό να ενημερώσει τους οδηγούς κάθε ηλικίας για την επικινδυνότητα της συγκεκριμένης κίνησης/ συνήθειας.

Παράλληλα, με ένα πιο «ελαφρύ» σε διάθεση animated video, δείχνει πως η έλλειψη της προσοχής κατά τη διάρκεια της selfie λήψης, είναι διαχρονικά επικίνδυνη- ακόμα και στην εποχή πολύ πριν την εμφάνιση των κινητών με τις ενσωματωμένες κάμερες.

Πηγη:gocar.gr

Διαβάστε επίσης: