Ελλάδα » Φεύγουν και οι τελευταίοι…

Φεύγουν και οι τελευταίοι…

Φεύγουν και οι τελευταίοι…

Κορυφώνεται τις ημέρες αυτές το κύμα των εκδρομέων καθώς το ημερολόγιο δείχνει πλέον 9 Αυγούστου.

Με σύμμαχο τον καλό καιρό καθώς οι μετεωρολόγοι προβλέπουν ότι για τις επόμενες ημέρες θα αποτελέσουν παρελθόν οι μπόρες και οι καταιγίδες που μετέτρεψαν σε φθινόπωρο το πρώτο δεκαήμερο του μήνα. Στις αρχές της εβδομάδας μάλιστα αναμένεται νέα άνοδος της θερμοκρασίας.

Με κάθε μέσο οι κάτοικοι των μεγάλων πόλεων τις εγκαταλείπουν αναζητώντας λίγες ημέρες ξεκούρασης σε κάποιο θερινό θέρετρο.

Για άλλη μια φορά την πρωτοκαθεδρία φαίνεται να έχουν τα νησιά των Κυκλάδων καθώς η πληρότητα των ακτοπλοϊκών δρομολογίων αγγίζει το 100% ενώ αυξημένες πληρότητες εμφανίζουν και τα δρομολόγια για την Κρήτη, τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα αλλά και τον Αργοσαρωνικό.

Για το Σαββατοκύριακο έχουν προγραμματιστεί 79 δρομολόγια από Πειραιά, 36 από Ραφήνα και 18 από Λαύριο ενώ άλλα 47 δρομολόγια πλοίων και 45 ιπτάμενων δελφινιών θα πραγματοποιηθούν για τα νησιά του Αργοσαρωνικού.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις τις επόμενες δύο ημέρες αναμένεται να μετακινηθούν 90.000 ταξιδιώτες για Κυκλάδες, Κρήτη, νησιά ανατολικού Αιγαίου και Δωδεκάνησα και άλλοι 25.000 θα κατευθνθούν προς τα νησιά του Αργοσαρωνικού.

Διαβάστε επίσης: