Κόσμος » Χαμάς: Καμία υποχώρηση

Χαμάς: Καμία υποχώρηση

Χαμάς: Καμία υποχώρηση

Η Χαμάς ανακοίνωσε ότι δεν θα κάνει καμία υποχώρηση προς το Ισραήλ αψηφώντας έτσι τις διεθνείς προσπάθειες επίτευξης νέας εκεχειρίας μετά την επανέναρξη των συγκρούσεων.

«Δεν θα υπάρξει επιστροφή, η αντίσταση θα συνεχιστεί. Η αδιαλλαξία των δυνάμεων κατοχής δεν θα οδηγήσει πουθενά κι εμείς δεν θα κάνουμε καμία υποχώρηση ως προς τα αιτήματα του λαού μας», αναφέρει ο εκπρόσωπος της οργάνωσης Φάουζι Μπαρχούμ.

Τέσσερις Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν από τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς στο κέντρο της Λωρίδας της Γάζας, ανακοίνωσαν νωρίτερα οι παλαιστινιακές υπηρεσίες πρώτων βοηθειών.

Οι ισραηλινές δυνάμεις πραγματοποίησαν περί τις 20 αεροπορικές επιδρομές κατά της Λωρίδας της Γάζας, ενώ τέσσερις ρουκέτες εκτοξεύθηκαν από τον παλαιστινιακό θύλακα προς το ισραηλινό έδαφος σήμερα τα ξημερώματα, έπειτα από την αποτυχία της ανανέωσης της ισχύος της 72ωρης εκεχειρίας που έληξε χθες το πρωί και διέκοψε εχθροπραξίες τεσσάρων εβδομάδων.

Παράλληλα, στο Κάιρο οι συνομιλίες που διεξάγονται ανάμεσα σε Ισραηλινούς και Παλαιστίνιους με την παρεμβολή των αιγυπτίων μεσολαβητών με στόχο την παράταση της εκεχειρίας δεν καταγράφουν ορατή πρόοδο, ωστόσο θα επαναληφθούν σήμερα.

Διαβάστε επίσης: