Δήμοι Νομού » Δήμος Τεμπών » Στη Ραψάνη λειτούργησε ο Μητροπολίτης Ιγνάτιος

Στη Ραψάνη λειτούργησε ο Μητροπολίτης Ιγνάτιος

Στη Ραψάνη λειτούργησε ο Μητροπολίτης Ιγνάτιος

Πλήθη πιστών συνέρρευσαν στο όμορφο Μοναστήρι της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Χριστού στην ορεινή Ραψάνη κατά τη μεγάλη Δεσποτική εορτή της Μεταμορφώσεως.

«Καλόν εστίν ημάς ώδε είναι», τόνισε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιγνάτιος στο κήρυγμά του κατά την πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία την ημέρα της εορτής, παρουσία του δημάρχου Τεμπών κ. Κωνσταντίνου Κολλάτου.

«Ελάτε αδελφοί μου με νηστεία, άσκηση, προσευχή και αγώνα πνευματικό, ελάτε να ζήσουμε τις θείες εμπειρίες, τη θεοπτία, ελάτε να δούμε το Άκτιστο Φως της Παρουσίας του Αγίου Θεού και να μείνουμε κοντά Του, ελάτε να αλλοιωθούμε πνευματικά και να μεταμορφωθούμε!

Εδώ στο Χριστό μας, μόνον υπάρχει η αιώνια ζωή, εδώ η πληρότητα, εδώ η γαλήνη και η ηρεμία της ψυχής, εδώ η ανάπαυση και το Φως, εδώ κοντά Του η ζωή μας, εδώ η σωτηρία μας και ο αγιασμός», τόνισε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ.Ιγνάτιος, κατά την διάρκεια της πανηγυρικής ομιλίας του.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος ευλόγησε τους άρτους και τα σταφύλια απ’ τα αμπέλια της Ραψάνης, επαίνεσε το έργο των ευλαβών μοναστριών που ασκούνται στην Ιερά Μονή και κατόπιν τέλεσε τρισάγιο στον τάφο της Καθηγουμένης της Μονής Χριστονύμφης μοναχής.

Ιγνατιος Ραψανη 2

 

Διαβάστε επίσης: