Πολιτισμός » Σεμινάριο τεχνικής κλασικού χορού

Σεμινάριο τεχνικής κλασικού χορού

Σεμινάριο τεχνικής κλασικού χορού

Στα πλαίσια της Θερινής Ακαδημίας Χορού που πραγματοποιείται στη σχολή μπαλέτου Μαρίας Δαλαμάγκα, μαθήτριες και χορεύτριες ερασιτεχνικού κι επαγγελματικού επιπέδου θα έχουν την ευκαιρία να βελτιώσουν την τεχνική τους στον κλασικό χορό και να προετοιμαστούν για τις εισαγωγικές εξετάσεις σε επαγγελματικές σχολές χορού.

Διδάσκει η καλλιτεχνική διευθύντρια Μαρία Δαλαμάγκα, πιστοποιημένη καθηγήτρια της Royal Academy of Dance, πρώην αναπληρωτρια καθηγήτρια της ΚΣΟΤ (Κρατική Σχολή Χορού), κάτοχος πανεπιστημιακού πτυχίου στο χορό BA in Dance και απόφοιτος επαγγελματικής σχολής χορού. Θα δοθεί έμφαση στην τεχνική (adage, allegro κλπ), στη σωστή χρήση των πουέντ (χορός στις μύτες των ποδιών) με ελεύθερο ασκησιολόγιο και χορογραφία. Το σεμινάριο απευθύνεται σε άτομα μεσαίου και προχωρημένου επιπέδου στο χορό (επιπέδου Grade 5 και άνω), είναι συνολικής διάρκειας 20 ωρών και οδηγεί σε απόκτηση πιστοποιητικού συμμετοχής.

Πρόγραμμα σεμιναρίου:

Δευτέρα 18 Αυγούστου έως Παρασκευή 29 Αυγούστου:

Καθημερινές:
18:30-19:20 Μπάρα, Κέντρο, Port de Bras & Pirouettes
19:20- 20:00 Allegro, Batterie & Grand Allegro
20:00-20:30 Pointes, χορογραφία.
Παρασκευή 29 Αυγούστου: ανοιχτό μάθημα κι απονομή.

Ειδική προσφορά για τις μαθήτριες της σχολής Δαλαμάγκα καθώς για όσες μαθήτριες παρακολούθησαν σεμινάρια της Θερινής Ακαδημίας Χορού στο παρελθόν: έκπτωση -15% στα δίδακτρα.
Η έκπτωση ισχύει και για τους χρήστες του διαδικτύου που θα δηλώσουν συμμετοχή στο info@dalamaga.gr έως 17 Αυγούστου.
Εγγραφές τη Δευτέρα 18 Αυγούστου στη γραμματεία της σχολής, Λ. Κατσώνη 33, Λάρισα. Ώρες λειτουργίας: 10:00-14:00.
Θέσεις περιορισμένες. Τηλ. 2410 555615, 6937786589.

Βιογραφικό

ΜΑΡΙΑ ΔΑΛΑΜΑΓΚΑ: Απόφοιτη καθηγήτρια της Βασιλικής Ακαδημίας Χορού Λονδίνου RAD Teaching Diploma, επιτέλεσε αναπληρώτρια καθηγήτρια Κρατικής Σχολής Χορού Αθηνών (ΚΣΟΤ 2002-2004).Κάτοχος Πανεπιστημιακού πτυχίου Bachelor στο Χορό με άριστα/διάκριση (Deree College) και απόφοιτη Ανώτερης Επαγγελματικής Σχολής Μπαλέτου. Κατέχει τους τίτλους Certificate in Dance Education (Imperial Ballet & Modern Theatre Dance ISTD, Associate Modern ISTD & Associate in Ballet, Modern/Jazz, Theatre Craft IDTA.
Ως μέλος της ομάδας χορού Deree Dance Company ερμήνευσε έργα κλασικού και σύγχρονου ρεπερτορίου και εκπαιδεύτηκε από την αείμνηστη Valerie Harden εξετάστρια της Βασιλικής Ακαδημίας Λονδίνου (late RAD examiner). Με μακρόχρονη διδακτική εμπειρία έχει συνεργαστεί με καταξιωμένους δασκάλους και χορογράφους, σχολές και εκπαιδευτήρια όπως Δημοτική Σχολή Μπαλέτου Βόλου, Εκπαιδευτήρια Ντόλκου-Μπακογιάννη, Σχολή Μπαλέτου Marilyn Staples-Kanonis κα. Επίσης έχει χορογραφήσει για γνωστά συγκροτήματα όπως οι Goin Through, συνεργάστηκε για το θέατρο με γνωστούς σκηνοθέτες όπως ο Γιάννης Διαμαντίδης και χορογράφησε για τη νέα ταινία της Barbie «H Μπαλαρίνα με τις Μαγικές Πουέντ» Ster Cinemas Thessalia.
Από το 2003 διδάσκει στην ομώνυμη αναγνωρισμένη από το κράτος σχολή μπαλέτου στη Λάρισα η οποία λειτουργεί και ως αναγνωρισμένο εξεταστικό κέντρο της Βασιλικής Ακαδημίας Χορού. Ως καλλιτεχνική διευθύντρια της σχολής έχει χορογραφήσει κι ανεβάσει μεγάλες παραστάσεις ρεπερτορίου όπως Ariel η Γοργόνα, Το Μαγαζί με τα Παιχνίδια, Η Βασίλισσα του Χιονιού, Copellia, η Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων, Καρυοθραύστης, Χιονάτη, Σταχτοπούτα κα. Στη διάρκεια της σταδιοδρομίας της έχει εκπαιδεύσει εκατοντάδες μαθητές και μαθήτριες στο κλασικό και σύγχρονο χορό και έχει αναδείξει μεγάλους χορευτές και διδασκάλους.

Διαβάστε επίσης: