Παραπολιτικά » Τρομάρα τους…
ΕΤΟΙΜΟΙ ΝΑ ΥΠΕΡΨΗΦΙΣΟΥΝ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΦΟΡΑ

Τρομάρα τους…

Τρομάρα τους…

Ούτε ένα ούτε δύο αλλά 232 άρθρα σε εκατοντάδες σελίδες του νέου πολυνομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών, τα οποία μεταβάλλουν την οικονομική και όχι μόνο καθημερινότητα της χώρας και των πολιτών καλείται να ψηφίσει η Βουλή.

Οι βουλευτές του β’ θερινού τμήματος καλούνται, αφού πρώτα διαβάσουν και καταλάβουν, να ψηφίσουν μια σειρά από διατάξεις και μέτρα, με στόχο να εκπληρωθούν τα προαπαιτούμενα της τρόικας και να λάβει η χώρα το βοήθημα του ενός δισεκατομμυρίου ευρώ.

Η μαγική φράση φυσικά είναι το «β’ θερινό τμήμα της Βουλής». Για όσους γνωρίζουν την κοινοβουλευτική διαδικασία, το συγκεκριμένο θερινό τμήμα είναι κάτι σαν το «γερμανικό» στο στρατό: το παίρνουν επ’ ώμου οι «νέοι».

Επειδή διαρκεί από τις αρχές Ιούλη έως τα μέσα περίπου του Αυγούστου συμμετέχουν σ’ αυτό όλοι οι πρωτάρηδες και άπειροι βουλευτές. Αυτοί λοιπόν και γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο, καλούνται τώρα να ψηφίσουν τα πάντα!

Και φυσικά αν βρεθεί κανείς να κάνει… κόνξες, η κυβέρνηση έχει δικαίωμα να τον αντικαταστήσει!

Τόσο απλά, τόσο μελετημένα και προπαντός τόσο δημοκρατικά. Και μετά ψάχνουν να βρουν γιατί οι πολίτες δεν εμπιστεύονται το πολιτικό σύστημα, τρομάρα τους…

Λ.Π. / Έντυπη Larissanet

Διαβάστε επίσης: