Κόσμος » Εγκατέλειψαν παιδί με συνδρομο Down

Εγκατέλειψαν παιδί με συνδρομο Down

Εγκατέλειψαν παιδί με συνδρομο Down

Ένα ζευγάρι από την Αυστραλία, που έγιναν γονείς μέσω παρένθετης μητέρας, εγκατέλειψαν το μωρό τους μόλις γεννήθηκε καθώς διαπιστώθηκε ότι πάσχει από Σύνδρομο Down.

Ωστόσο, οι γονείς αποφάσισαν να πάρουν μαζί τους τη δίδυμη υγιέστατη αδερφούλα του.

Στην Αυστραλία απαγορεύεται να πληρώσεις μια γυναίκα για να γίνει παρένθετη μητέρα και έτσι τα περισσότερα ζευγάρια που δεν μπορούν να κάνουν παιδιά καταφεύγουν σε χώρες όπως η Ινδία, η Ταϊλάνδη κ.α.

Έτσι, το ζευγάρι συνεργάστηκε με μια γυναίκα στη Ταϊλάνδη η οποία θα κυοφορούσε το παιδί τους με αντάλλαγμα 15.000 δολάρια.

Στον τέταρτο μήνα της εγκυμοσύνης οι γιατροί τους ενημέρωσαν πως ένα από τα δύο παιδιά έπασχε από σύνδρομο Ντάουν.

Το ζευγάρι ζήτησε από την παρένθετη μητέρα να κάνει έκτρωση, ωστόσο η ίδια αρνήθηκε υποστηρίζοντας πως έρχεται σε αντίθεση με τα βουδιστικές πεποιθήσεις της.

Αμέσως μετά τη γέννηση των παιδιών οι γονείς πήραν το νεογέννητο υγιές κοριτσάκι και εξαφανίστηκαν, αδιαφορώντας για την τύχη του αγοριού.

Ο μικρός, που έχει επίσης πρόβλημα με την καρδιά του και μόλυνση στους πνεύμονες, νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση σε νοσοκομείο της Ταϊλάνδης.

Η μητέρα , Pattaramon Chanbua, δηλώνει ότι τώρα ο μικρός Gammy, όπως τον ονόμασε, είναι δικό της παιδί και θα τον μεγαλώσει μαζί με τον μεγαλύτερο γιο της.

Την ίδια ώρα ένα γκρουπ στο ίντερνετ έχει ήδη συγκεντρώσει 185.000 δολάρια που απαιτούνται για την περίθαλψη και τα χειρουργεία του μικρού.

 

ΠΗΓΗ: Νooz.gr

Διαβάστε επίσης: