Ελλάδα » Aιτήσεις για παιδικούς σταθμούς
ΛΗΓΕΙ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ Η ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ

Aιτήσεις για παιδικούς σταθμούς

Aιτήσεις για παιδικούς σταθμούς

Λήγει τη Δευτέρα η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για δωρεάν φιλοξενία σε παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς στα ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ ΜΕΑ με τα παιδιά που κινδυνεύουν να μείνουν εκτός να εκτιμώνται σε 30.000, σύμφωνα με τους δημάρχους.

Οι αιτήσεις αναμένεται να ξεπεράσουν τις 100.000, λόγω της συνεχιζόμενης οικονομικής κρίσης, της αύξησης της ανεργίας, αλλά και λόγω του γεγονότος ότι το εισοδηματικό κριτήριο για συμμετοχή στο πρόγραμμα μειώθηκε στις 27.000 ευρώ για την οικογένεια από 30.000 ευρώ που ήταν πέρυσι.

Για το πρόγραμμα που χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό κοινωνικό ταμείο έχει εξασφαλιστεί από την κυβέρνηση χρηματοδότηση 160 εκατ. ευρώ, ωστόσο αυτά επαρκούν να διασφαλίσουν τη φιλοξενία περίπου 63.000 παιδιών. Για το λόγο αυτό η ΚΕΔΕ ζητά εκταμίευση επιπλέον 30 εκατ. ευρώ από αδιάθετα χρήματα κοινοτικών προγραμμάτων προκειμένου να καλυφθούν όλες οι αιτήσεις.

Υπενθυμίζεται ότι αίτηση μπορούν να κάνουν οι άνεργες ή εργαζομενες μητέρες με εισόδημα που δεν ξεπερνά τα 27.000 ευρώ – για όσες έχουν μέχρι δύο παιδιά.

Οι αιτήσεις θα γίνονται δεκτές ταχυδρομικά από την Ελληνική Εταιρεία Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης, με σφραγίδα ταχυδρομείου έως 4 Αυγούστου.

ΠΗΓΗ: megatv.com

Διαβάστε επίσης: