Δήμοι Νομού » Δήμος Λάρισας » Εκπτώσεις: «Βουτιά» έως και 20% των πωλήσεων στη Λάρισα
ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΑΝ ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΡΕΥΝΑΣ ΤΗΣ ΕΣΕΕ

Εκπτώσεις: «Βουτιά» έως και 20% των πωλήσεων στη Λάρισα

Εκπτώσεις: «Βουτιά» έως και 20% των πωλήσεων στη Λάρισα

Κάθε άλλο παρά ενθαρρυντικά είναι τα μηνύματα της αγοράς από το πρώτο δεκαπενθήμερο των εκπτώσεων. Αυτό προκύπτει από τα πρώτα στοιχεία της έρευνας που πραγματοποιεί η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ).

Συγκεκριμένα, από τις εμπορικές πιάτσες της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης μόνο ο ένας στους δέκα εμπόρους δηλώνει ικανοποιημένος από τις πωλήσεις του τις πρώτες δύο εβδομάδες των θερινών εκπτώσεων σε σχέση με πέρυσι με την πτώση των πωλήσεων να φτάνει ακόμη και το 20% σε διάφορες περιοχές της χώρας όπως ο Πειραιάς, η Πάτρα, το Ηράκλειο και η Λάρισα.

Αν και την πρώτη εβδομάδα φάνηκε να κινείται η αγορά, σύμφωνα με τους εμπόρους, στη συνέχεια οι πωλήσεις έπεσαν σε χαμηλότερα επίπεδα. Συνολικά το 51% των εμπόρων πραγματοποίησε αντίστοιχες πωλήσεις με τις περυσινές ενώ το 44% δηλώνει ότι φέτος οι πωλήσεις ήταν μειωμένες και μόνο το 5% ότι είχε αυξημένες πωλήσεις, κυρίως σε καταστήματα ένδυσης και υπόδησης. Μάλιστα, σύμφωνα με τους κατά τόπους εμπορικούς συλλόγους και συγκεκριμένα σε μεγάλα αστικά κέντρα όπως ο Πειραιάς, η Πάτρα, το Ηράκλειο και η Λάρισα η υποχώρηση κυμάνθηκε μεταξύ 10% και 20%. Ακόμη και σε τουριστικές περιοχές, όπως η Κρήτη, η Ρόδος και η Κέρκυρα, ενώ αναμενόταν αυξημένη επισκεψιμότητα λόγω της τουριστικής περιόδου αυτή δεν καταγράφηκε.

Συγκεκριμένα, συγκριτικά με τα στοιχεία της προηγούμενης χρονιάς στο Ηράκλειο και στο Ρέθυμνο τα τουριστικά είδη σημειώνουν τις δύο πρώτες εβδομάδες πτώση 30%, στα Χανιά 20%, ενώ στη Ρόδο και στην Κέρκυρα η αγορά ήταν ελαφρώς υποτονική αλλά κοντά στα περυσινά επίπεδα.

ΠΗΓΗ: Τα Νέα

Διαβάστε επίσης: