Ελλάδα » Αλλάζουν πάλι την αξιολόγηση

Αλλάζουν πάλι την αξιολόγηση

Αλλάζουν πάλι την αξιολόγηση

Αλλαγές στον τρόπο αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων ζήτησαν ο πρωθυπουργός και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης από τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, κατά τη διάρκεια της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο Αντώνης Σαμαράς και ο Ευάγγελος Βενιζέλος φέρεται να επιθυμούν βελτιώσεις και ο Κυριάκος Μητσοτάκης καλείται μέχρι τη Δευτέρα, 4 Αυγούστου, να έχει έτοιμες τις προτάσεις του για τον νέο τρόπο αξιολόγησης των υπαλλήλων.

Οπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η αξιολόγηση, με αιχμή το 15%, ήταν το βασικό θέμα που συζήτησαν κατά τη συνάντησή τους, το μεσημέρι στο Μέγαρο Μαξίμου, ο κ. Σαμαράς και ο κ. Βενιζέλος με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυρ. Μητσοτάκη και την υφυπουργό Ευ. Χριστοφιλοπούλου.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι το υποχρεωτικό αρνητικό ποσοστό 15% θα αλλάξει και το μήνυμα από τη συνάντηση είναι «ναι» στην αξιολόγηση, αλλά «όχι» στην ανασφάλεια και τον φόβο των δημοσίων υπαλλήλων. Οπως τονίζεται, η αξιολόγηση δεν πρέπει να συνδέεται με διαθεσιμότητες και απολύσεις.

Παράλληλα, το υπουργείο θα συντομεύσει τον χρόνο κατάθεσης του νομοσχεδίου με το οποίο θα καθιερώνεται ένα νέο σύστημα αξιολόγησης, που επρόκειτο να έρθει το 2015 και, τελικά, θα έρθει το φθινόπωρο.

Τι θα γίνει με τις 6.500 απολύσεις

Σύμφωνα με πληροφορίες πρωθυπουργός και αντιπρόεδρος, αναφορικά με τις 6.500 απολύσεις μέχρι το τέλος του έτους, ζήτησαν να υπάρξει μια καταμέτρηση όχι μόνο των υπαλλήλων με τα πλαστά πιστοποιητικά, αλλά και εκείνων που απομακρύνονται με προσωρινές διαταγές.

Στόχος είναι να ξαναμπεί στην διαπραγμάτευση με την Τρόικα το ενδεχόμενο συνυπολογισμού τους στον αριθμό των 6.500 απολύσεων.

Διαβάστε επίσης: