Ελλάδα » Zήτησαν «φακελάκι» 650.000 ευρώ!

Zήτησαν «φακελάκι» 650.000 ευρώ!

Zήτησαν «φακελάκι» 650.000 ευρώ!

Στην «τσιμπίδα» της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας έπεσε μια 57χρονη υπάλληλος της ΔΟΥ Ψυχικού, η οποία συνελήφθη μαζί με λογιστή επιχειρηματία.

Η εφοριακός είχε προσεγγίσει έναν 80χρονο ελεύθερο επαγγελματία, ο οποίος προσπαθούσε να προχωρήσει σε διακοπή εργασιών και εκκαθάριση εταιρείας στην οποία ήταν διαχειριστής. Η 57χρονη προσφέρθηκε να μεσολαβήσει με το «αζημίωτο» έχοντας για συνεργό της τον λογιστή του 80χρονου.

Αρχικά η εφοριακός ζήτησε 650.000 ευρώ για να «τακτοποιηθεί» η υπόθεση αφού προηγουμένως έδωσε οδηγίες στον λογιστή για να τροποποιήσει τους ισολογισμούς της εταιρείας.

Σταδιακά οι απαιτήσεις μειώθηκαν και το τελικό ποσό διαμορφώθηκε στις 30.000 ευρώ.

Το ραντεβού δόθηκε για το πρωί της Τετάρτης όταν ο 80χρονος ελεύθερος επαγγελματίας παρέδωσε το προσημειωμένο χρηματικό ποσό στον λογιστή του, ο οποίος στη συνέχεια το παρέδωσε στην 57χρονη υπάλληλο. Αυτό ήταν το σήμα που περίμεναν οι αστυνομικοί που επιτηρούσαν διακριτικά την περιοχή για να τους συλλάβουν.

Στην κατοχή της υπαλλήλου βρέθηκε και κατασχέθηκε το προσημειωμένο χρηματικό ποσό καθώς και ένας φάκελος με ισολογισμούς της εταιρείας του καταγγέλλοντα, που τις είχε παραδώσει ο λογιστής.

Ήδη πάντως, μόλις η Γενική Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων κ.Κατερίνα Σαββαΐοδυ πληροφορήθηκε τη σύλληψη, διέταξε τη διενέργεια ΕΔΕ για την υπόθεση.

 

ΠΗΓΗ: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Διαβάστε επίσης: