Λάρισα » Έρχονται κατασχέσεις σε Λαρισαίους εμπόρους
ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΤΟΥ ΙΝΚΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΩΡΗΣΗ ΒΙΒΛΙΑΡΙΩΝ ΥΓΕΙΑΣ

Έρχονται κατασχέσεις σε Λαρισαίους εμπόρους

Έρχονται κατασχέσεις σε Λαρισαίους εμπόρους

Του Γιάννη Ανδρεάκη

Την επισημοποίηση της συνεργασίας του Επιμελητηρίου Λάρισας και του ΙΝΚΑ Θεσσαλίας με σκοπό την αντιμετώπιση των οφειλών που έχουν τα μέλη του Επιμελητηρίου προς τον ΟΑΕΕ – ΤΕΒΕ, ανακοίνωσαν στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου οι πρόεδροι των δύο φορέων Δημήτρης Αδάμ και Βασίλης Κόκκαλης.

Μάλιστα, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Αδάμ μετέφερε πληροφορίες από την Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων ότι «πανελλαδικά έχουν προχωρήσει οι διαδικασίες κατάσχεσης λόγω οφειλών στο 2% των επαγγελματιών».

Σε ότι αφορά το νομό Λάρισας έχει σταλεί σημαντικός αριθμός ειδοποιητηρίων σε οφειλέτες, ενώ η κατάσταση αναμένεται να οξυνθεί το προσεχές διάστημα.

Απ’ την πλευρά του ο πρόεδρος του ΙΝΚΑ κ. Κόκκαλης κάλεσε μέχρι τα τέλη Αυγούστου – αρχές Σεπτεμβρίου τα μέλη του Επιμελητηρίου Λάρισας να επικοινωνήσουν με τα γραφεία του ΙΝΚΑ Θεσσαλίας, ώστε να κατατεθεί η προσφυγή στα αρμόδια Δικαστήρια με αίτημα την άμεση θεώρηση των βιβλιαρίων υγείας.

Στην κοινή δήλωση των κ.κ. Αδάμ και Κόκκαλη αναφέρονται τα παρακάτω:

«Επισημοποιείται η συνεργασία του Επιμελητηρίου Λάρισας και του ΙΝΚΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ για την αντιμετώπιση των οφειλών των μελών του Επιμελητηρίου προς τον ΟΑΕΕ-ΤΕΒΕ.

Οι οφειλές των εμπόρων – ελ. επαγγελματιών προς τον ΟΑΕΕ έχουν γίνει θηλιά και κινδυνεύουν άμεσα με κατασχέσεις εκατοντάδες έμποροι του ν.Λάρισας. Οι οφειλές προς τον ΟΑΕΕ εξελίσσονται σε μείζον πρόβλημα για τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες οι οποίες (οφειλές) σε συνδυασμό με τις οφειλές προς το Δημόσιο και τις τράπεζες συνθέτουν ένα άκρως απογοητευτικό και απαισιόδοξο τοπίο για την τοπική επιχειρηματικότητα. Υπολογίζεται πως 6.000 έμποροι μέλη του Επιμελητηρίου Λάρισας είναι ανασφάλιστοι, τους έχει διακοπεί η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη τα τελευταία τέσσερα χρόνια εν τούτοις αυτή η περίθαλψη αναζητείται από τον ΟΑΕΕ με κατασχέσεις και ποινικές διώξεις.

Σ’ αυτήν την δύσκολη – για εκατοντάδες ελ επαγγελματίες – κατάσταση το Επιμελητήριο Λάρισας στέκεται αρωγός στα μέλη του που αντιμετωπίζουν πρόβλημα οφειλών προς τον ΟΑΕΕ και μαζί με το ΙΝΚΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ παρέχουν ασπίδα προστασίας. Συγκεκριμένα το Επιμελητήριο Λάρισας θα καλύψει εξ ολοκλήρου το κόστος της προσφυγής που θα καταθέσει το ΙΝΚΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ στα αρμόδια Δικαστήρια με αίτημα την άμεση θεώρηση των βιβλιαρίων υγείας αλλά και την πρόσθετη παρέμβαση που θα ασκήσει υπέρ της Γενικής Ομοσπονδίας Καταναλωτών Ελλάδος και κατά του ΟΑΕΕ στις 22-10-2014 στο Πολυμελές Πρωτοδικείου Αθηνών με αίτημα την διαγραφή χρεών λόγω μη παρασχεθείσης υπηρεσίας δηλαδή της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης. Δυστυχώς ο ΟΑΕΕ χρεώνει υπηρεσίες και τις αξιώνει ΧΩΡΙΣ να τις έχει παράσχει. Αυτή η τακτική είναι παράνομη, καταχρηστική, αντισυνταγματική διότι αντίκειται στις διατάξεις του άρθρου 5 παρ. 1 του Συντάγματος το οποίο προστατεύει την οικονομική και κοινωνική ζωή της χώρας αλλά αντίκειται και στο άρθρο 169 της Συνθήκης για την λειτουργία της Ε.Ε. το οποίο προβλέπει ότι «η Ευρωπαϊκή Ένωση συμβάλλει στην προστασία της υγείας των καταναλωτών». Με αυτήν την πρακτική όμως που εφαρμόζει ο ΟΑΕΕ αφ’ ενός αξιώνει χρηματικά ποσά τα οποία δεν οφείλονται λόγω μη παρασχεθείσης ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης αφετέρου θέτει σε κίνδυνο την υγεία των ασφαλισμένων καταναλωτών οι οποίοι ΔΕΝ έχουν πρόσβαση σε σοβαρή περίπτωση ασθενείας στην δημόσια ιατρική περίθαλψη.

Το ΙΝΚΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ τα τελευταία χρόνια πάντα στο πλευρό των καταναλωτών ξεκίνησε με την συλλογική αγωγή κατά της ΔΕΗ και με την σημαντικότατη βοήθεια του Επιμελητηρίου Λάρισας κατά του ΤΕΒΕ για τους ελ. επαγγελματίες του ν.Λάρισας που αντιμετωπίζουν προβλήματα με τον Οργανισμό.
Καλούνται τα μέλη του Επιμελητηρίου Λάρισας να επικοινωνήσουν με τα γραφεία του ΙΝΚΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ στην οδό Απόλλωνος αρ. 9 (2ος όροφος) και τηλ. 2410-538080, e-mail: inkathessalias@gmail.com ».

Στη συνέντευξη τύπου έλαβε μέρος και η Αργύτα Κρικέλη, εκπρόσωπος του Κινήματος κατά των Κατασχέσεων και των Πλειστηριασμών.

 

Διαβάστε επίσης: