Εκπαίδευση » ΤΕΙ Θεσσαλίας » Στα Πανεπιστήμια Μπάρι και Μιλάνου ο πρόεδρος του ΤΕΙ Θεσσαλίας

Στα Πανεπιστήμια Μπάρι και Μιλάνου ο πρόεδρος του ΤΕΙ Θεσσαλίας

Στα Πανεπιστήμια Μπάρι και Μιλάνου ο πρόεδρος του ΤΕΙ Θεσσαλίας

Την προγραμματισμένη επίσκεψη στα πανεπιστήμια Μπάρι και Μιλάνου της Ιταλίας πραγματοποίησε ο Πρόεδρος του ΤΕΙ Θεσσαλίας Δρ. Παναγιώτης Γούλας από 21 έως και 28 Ιουλίου 2014.

Συζητήθηκαν και αποφασίσθηκαν συνεργασίες και στα δύο Παν/στήμια (Μπάρι & Μιλάνο για) :

• Μεταπτυχιακά
• Διδακτορικά
• Ερευνητικά & Ευρωπαϊκά προγράμματα
• ERASMUS Σπουδαστών
• Μικρές επισκέψεις Καθηγητών στα δύο ιδρύματα
• Εκμάθηση της Ελληνικής γλώσσας από ιταλούς φοιτητές, με την παραμονή τους έως ένα Μήνα στο ΤΕΙ ( Ιούλιο ή Αύγουστο) , μαζί με τουριστικό και επιμορφωτικό πρόγραμμα.
• Επισκέψεις Ελλήνων Καθηγητών, σε Ιταλικές Επιχειρήσεις με υψηλή Τεχνολογία.

Σε σχετική ανακοίνωση του κ. Γούλα αναφέρονται τα παρακάτω: «Θα ήταν παράλειψη να μην υπογραμμίσω ,την θερμή υποδοχή που μου επεφύλαξαν , καθώς και για την άριστη και πολύπλευρη φιλοξενία τους.

Εδώ θα πρέπει να τονισθεί ότι, με το Πανεπιστήμιο του Μπάρι υπάρχει ήδη συνεργασία, (χρειαζόταν και ανανέωση λόγου λήξης του πρωτοκόλλου συνεργασίας) από το 2004, σε κοινό Μεταπτυχιακό πρόγραμμα και μέχρι σήμερα πραγματοποιήθηκαν 3 κύκλοι. Συμμετοχή Ελλήνων σε Διδακτορικά από το 2009, ολοκληρώθηκε και υποστηρίχθηκε ένα διδακτορικό (εκκρεμούν 3 ακόμη), στο Πανεπιστήμιο του Μπάρι ( το ερευνητικό μέρος πραγματοποιήθηκε στο Τ.Ε.Ι ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ). Ολοκληρώθηκε κοινό ερευνητικό πρόγραμμα Interreg μεταξύ καθηγητών ΤΕΙ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ και Καθηγητών Πανεπιστημίου Μπάρι Ιταλίας.

Πέραν των αναφερομένων, υπάρχει συνεργασία (με το ΤΕΙ), με το παλαιότερο Πανεπιστήμιο της Ιταλίας ( ιδρύθη προ 700 ετών ) και αναφέρομαι στο Πανεπιστήμιο της Περούτζια σε επίπεδο διδακτορικών από το 2007. Μέχρι σήμερα ολοκληρώθηκε και υποστηρίχθηκε ένα διδακτορικό στο αναφερόμενο Πανεπιστήμιο, (το ερευνητικό μέρος πραγματοποιήθηκε στο Τ.Ε.Ι ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ).Ήδη στο Πανεπιστήμιο της Περούτζια συμμετέχω στις επιτροπές αξιολόγησης των διδακτορικών.

Για τις δύο παλαιές συνεργασίες ορίσθηκα από το Συμβούλιο του ΤΕΙ Λάρισας συντονιστής , τόσο στα Μεταπτυχιακά όσο και στα διδακτορικά.

Τέλος θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά τις ηγεσίες των δύο Ιδρυμάτων καθώς και τους Ιταλούς Καθηγητές οι οποίοι με θέρμη και ζήλο συζήτησαν και συνεργάσθηκαν μαζί μου.

Ελπίζω και αισιοδοξώ ότι κάτι καλό θα προκύψει για το ΤΕΙ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ».

Διαβάστε επίσης: