Ελλάδα » «Κούρεψαν» τα ξίφη των αστυνομικών λόγω λιτότητας

«Κούρεψαν» τα ξίφη των αστυνομικών λόγω λιτότητας

«Κούρεψαν» τα ξίφη των αστυνομικών λόγω λιτότητας
Μια άλλη παράμετρο της οικονομικής κρίσης φέρνει στην επιφάνεια η συνδικαλιστική κίνηση αστυνομικών υπαλλήλων Θεσσαλονίκης: περίπου 500 αξιωματικοί των ετών αποφοίτησης από τις Σχολές 2011, 2012 και 2013, δεν έχουν λάβει το ξίφος τους, αν και «βρίσκονται στην πρώτη γραμμή για την καταπολέμηση της εγκληματικότητας».

«Προσπαθούμε να αξιοποιήσουμε, κατάλληλα και δημιουργικά, κάθε δημοσιονομική δυνατότητα που μας παρέχεται», είναι η απάντηση που δίνει ο υπουργός Δημόσιας Τάξης στην καταγγελία της Συνδικαλιστικής Κίνησης.

Το θέμα αυτό έχει απασχολήσει και στο παρελθόν τη Βουλή μέσα από τη διαδικασία του κοινοβουλευτικού ελέγχου.

Η συνδικαλιστική κίνηση των αστυνομικών υπαλλήλων σπεύδει να υπογραμμίσει ότι «το ξίφος είναι σύμβολο τιμής, θυσίας και αξίας, για τους έλληνες αξιωματικούς, που απονέμεται σε όλα τα Σώματα Ασφαλείας και στις Ένοπλες Δυνάμεις».

Όπως απαντά ο κ. Κικίλιας σε έγγραφό του που διαβιβάστηκε στη Βουλή, κατά το τρέχον έτος, από την αρμόδια υπηρεσία του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, βρίσκεται σε εξέλιξη διαδικασία για την προμήθεια 300 ξιφών, η παράδοση των οποίων αναμένεται να πραγματοποιηθεί μέχρι το τέλος του δ” τριμήνου του 2014.

Παράλληλα από το υπουργείο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, ολοκληρώθηκε για τον ίδιο σκοπό διαγωνιστική διαδικασία για την προμήθεια 296 ξιφών και υπογράφηκε σχετική σύμβαση με την ανάδοχο εταιρεία, ενώ η διαδικασία παράδοσης και παραλαβής ξιφών βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παραθέτει η Συνδικαλιστική Κίνηση Αστυνομικών Υπαλλήλων, περίπου 500 αξιωματικοί των ετών αποφοίτησης από τις Σχολές της Αστυνομικής Ακαδημίας 2011, 2012 και 2013, δεν έχουν λάβει το ξίφος τους, αν και «βρίσκονται στην πρώτη γραμμή για την καταπολέμηση της εγκληματικότητας».

ΠΗΓΗ: Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης: