Κόσμος » Κίνα: Μάχη αστυνομίας με μέλη συμμορίας

Κίνα: Μάχη αστυνομίας με μέλη συμμορίας

Κίνα: Μάχη αστυνομίας με μέλη συμμορίας

Η κινεζική αστυνομία σκότωσε δεκάδες ανθρώπους που επιτέθηκαν χθες, το πρωί της Δευτέρας, με μαχαίρια εναντίον ενός αστυνομικού τμήματος και κυβερνητικών κτιρίων σε δύο πόλεις της δυτικής επαρχίας Σιντζιάνγκ.

Μια ομάδα ανθρώπων οπλισμένων με μαχαίρια επιτέθηκε πρώτα εναντίον ενός αστυνομικού τμήματος και στη συνέχεια κυβερνητικών κτιρίων στην πόλη Ελίσκου στην κομητεία Σάτσε, σύμφωνα με την ίδια πηγή η οποία επικαλείται την τοπική αστυνομία. Στη συνέχεια οι δράστες πήγαν στη γειτονική πόλη Χουάνγκντι και επιτέθηκαν εναντίον πολιτών, ενώ λεηλάτησαν και πυρπόλησαν έξι οχήματα.

«Αστυνομικοί που βρίσκονταν στο σημείο πυροβόλησαν και σκότωσαν δεκάδες μέλη της συμμορίας», όπως μετέδωσε σήμερα το επίσημο πρακτορείο Νέα Κίνα.

Μια αρχική έρευνα κατέληξε στο συμπέρασμα ότι επρόκειτο για μια «οργανωμένη και προμελετημένη τρομοκρατική επίθεση», υπογραμμίζει η ίδια πηγή.

Μεταξύ των νεκρών είναι Ουιγούροι, μέλη μιας μουσουλμανικής μειονότητας, αλλά και μέλη της εθνοτικής ομάδας των Χαν, στην οποία ανήκει η πλειονότητα του πληθυσμού της Κίνας, επεσήμανε.

Η επίθεση σημειώθηκε μετά το τέλος του μήνα του ραμαζανιού, το οποίο οι αρχές της Σιντζιάνγκ προσπάθησαν να αναγκάσουν τους μουσουλμάνους να αγνοήσουν.

Σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, η κομητεία Σάτσε, που είναι γνωστή και με το όνομα Γιαρκάντ που της αποδίδουν οι Ουιγούροι, βρίσκεται στο νοτιοδυτικό τμήμα της Σιντζιάνγκ όπου ζουν πολλά μέλη της μειονοτικής ομάδας και η οποία συνορεύει με το Τατζικιστάν, το Πακιστάν και το Αφγανιστάν.

Τα τελευταία χρόνια σημειώνονται στην επαρχία Σιντζιάνγκ πολλές βίαιες επιθέσεις, οι οποίες αποδίδονται από την κινεζική κυβέρνηση σε Ουιγούρους ισλαμιστές αντάρτες που επιθυμούν να ιδρύσουν ένα ανεξάρτητο κράτος.

 

ΠΗΓΗ: enikos.gr

Διαβάστε επίσης: