Δήμοι Νομού » Δήμος Τεμπών » Καστρί – Μεσσάγγαλα με ασφάλεια
ΣΕ ΚΥΚΛΙΚΟ ΚΟΜΒΟ ΠΡΟΧΩΡΑ Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ

Καστρί – Μεσσάγγαλα με ασφάλεια

Καστρί – Μεσσάγγαλα με ασφάλεια

Σε ένα νέο έργο βελτίωσης της οδικής ασφάλειας της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας προχωρά η αιρετή Περιφέρεια. Συγκεκριμένα, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός υπέγραψε τη σύμβαση κατασκευής του έργου που αφορά τις βελτιώσεις στο δίκτυο από Ε.Ο. Λάρισας –Θεσσαλονίκης μέχρι Καστρί – Μεσσάγγαλα – Παλαιόπυργος και ειδικότερα την κατασκευή κυκλικού κόμβου προϋπολογισμού 162.000,00 € (με ΦΠΑ).

Όπως ανέφερε ο κ. Κ. Αγοραστός: «Η οδική ασφάλεια αποτελεί για την αιρετή Περιφέρεια θέμα μείζονος σημασίας. Σε μια δύσκολη περίοδο με ελάχιστους εθνικούς πόρους και όπου έχουμε τη δυνατότητα, υλοποιούμε έργα ασφάλειας για τους πολίτες. Είναι προφανές ότι, η άσκηση συγκροτημένης και ορθολογικής πολιτικής για την πρόληψη των οδικών ατυχημάτων αποτελεί τον καλύτερο τρόπο για την αντιμετώπιση του μεγάλου κοινωνικού ζητήματος της ασφάλειας στις μεταφορές και συγκεκριμένα στις οδικές μεταφορές. Στόχος μας, με τα έργα βελτίωσης του οδικού δικτύου είναι να βοηθούμε την ασφαλή μετακίνηση των ανθρώπινων κοινοτήτων και τη μεταφορά των εμπορευμάτων».
Με την παρούσα εργολαβία, προβλέπεται να κατασκευασθεί κυκλικός κόμβος (roundabout) στην διασταύρωση του οδικού δικτύου προς Καστρί Λουτρό και Μεσάγγαλα, διαμέτρου 13 μ. με τις απαραίτητες προσβάσεις και την δημιουργία τριών νησίδων.

Αναλυτικά θα γίνουν οι εξής εργασίες:

• Γενικές εκσκαφές σε βάθος 1 μέτρου περίπου και την επίχωση αυτού με επίλεκτα υλικά λατομείου Ε4.
• Κατασκευή υπόβασης μεταβλητού πάχους καθώς κα μία στρώση βάσης πάχους 10 εκ.
• Κατασκευή κυκλικού κόμβου διαμέτρου 13 μ περιμετρικά και σε πλάτος 1 μέτρου με κυβόλιθους ενώ στο εσωτερικό του δακτυλίου και των νησίδων θα γίνει τοποθέτηση χλοοτάπητα και θάμνων χαμηλού ύψους .
• Προσαρμογή των προσβάσεων με ασφαλτικό σε απόσταση 100 μέτρων περίπου από το κέντρο του κυκλικού κόμβου με διαγράμμιση και τοποθέτηση πινακίδων σήμανσης .
• Κατασκευή συστήματος άρδευσης στον κυκλικό κόμβο καθώς και στις νησίδες.
• Κατασκευή ηλεκτροφωτισμού σε όλο τον κόμβο για την ασφαλή κυκλοφορία των οχημάτων.

Παρόντες κατά την υπογραφή της σύμβασης ήταν ο διευθυντής Τεχνικών Έργων Π.Ε. Λάρισας κ. Χρήστος Λυτροκάπης, ο προϊστάμενος κ. Χρήστος Καραμπούζης και ο ανάδοχος του έργου.

Διαβάστε επίσης: