Θεσσαλία » «Θωρακίζονται» με ασθενοφόρα τα θεσσαλικά Κέντρα Υγείας (ΦΩΤΟ)
ΕΓΙΝΕ Η ΠΑΡΑΛΑΒΗ 12 ΝΕΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ

«Θωρακίζονται» με ασθενοφόρα τα θεσσαλικά Κέντρα Υγείας (ΦΩΤΟ)

«Θωρακίζονται» με ασθενοφόρα τα θεσσαλικά Κέντρα Υγείας (ΦΩΤΟ)

Παραδόθηκαν από την Περιφέρεια Θεσσαλίας δώδεκα νέα ασθενοφόρα για την κάλυψη των αναγκών των Κέντρων Υγείας του ενταγμένου στο Ε.Σ.Π.Α. Θεσσαλίας έργου «Ενίσχυση των Κέντρων Υγείας της Θεσσαλίας με Ασθενοφόρα-Α” Φάση», συνολικού προϋπολογισμού 720.000,00 €, (με ΦΠΑ).

Όπως ανέφερε ο κ. Κ. Αγοραστός: «Η αιρετή Περιφέρεια, μέσα απ’ τη συνεργασία με όλους τους αρμόδιους φορείς στοχεύει στην αναβάθμιση των υπηρεσιών δημόσιας υγείας στη Θεσσαλία. Με την προμήθεια των νέων ασθενοφόρων επιτυγχάνεται η ανανέωση και ο εκσυγχρονισμός του στόλου των ασθενοφόρων οχημάτων για δώδεκα Κέντρα Υγείας της Περιφέρειας, βελτιώνοντας την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών. Επιπρόσθετα καλύπτονται πλήρως οι ανάγκες διακομιδής και επείγουσας προνοσοκομειακής φροντίδας των μονάδων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (Κέντρων Υγείας) της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Η επείγουσα προνοσοκομειακή φροντίδα αποτελεί τον πρώτο και έναν από τους σημαντικότερους κρίκους στην αλυσίδα επιβίωσης του τραυματία – ασθενή». Παράλληλα ο Περιφερειάρχης δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην ανάγκη του Υπουργείου Υγείας να προβεί στην κάλυψη των ασθενοφόρων με οδηγούς.

Σε σχετική ανακοίνωση επισημαίνεται πως «το έργο αφορά στην προμήθεια δώδεκα ασθενοφόρων οχημάτων που θα καλύψουν τις ανάγκες επείγουσας προνοσοκομειακής φροντίδας στην Περιφέρεια Θεσσαλίας. Πρόκειται για οχτώ οχήματα τύπου van με κίνηση 4×2 και 3 οχήματα τύπου van με κίνηση 4×4, πλήρως εξοπλισμένα σύμφωνα με τις εγκεκριμένες προδιαγραφές.

Τα νέα ασθενοφόρα θα διατεθούν σύμφωνα με τον προγραμματισμό στα Κέντρα Υγείας Αγιάς, Γόννων, Ελασσόνας, Φαρσάλων, Μουζακίου, Παλαμά, Πύλης, Καλαμπάκας, Αργαλαστής, Ζαγοράς, Σκιάθου και Σκοπέλου».

Σε δήλωσή του ο διοικητή της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Λάζαρος Μακρής επισήμανε τα παρακάτω: «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να παραλαμβάνουμε προς χρήση, σήμερα δώδεκα υπερσύγχρονα ασθενοφόρα για να καλύψουμε ανάγκες στα Κέντρα Υγείας της Θεσσαλίας.

Πρόκειται για μια ακόμη έμπρακτη απόδειξη, ότι μέσα από την συνεννόηση και συνεργασία των εμπλεκομένων φορέων, προκύπτουν πάντα θετικά αποτελέσματα.

Τα δώδεκα νέα ασθενοφόρα είναι το ελάχιστο δείγμα γραφής εκ μέρους μας, για να υπογραμμίσουμε το ενδιαφέρον μας για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.

Είναι προφανές ότι ακολουθούν και άλλα μέτρα και πρωτοβουλίες, προκειμένου να στελεχωθούν και να λειτουργήσουν με τρόπο ολοκληρωμένο το σύνολο των δομών του Πρωτοβάθμιου Εθνικού Δικτύου Υγείας (Π.Ε.Δ.Υ.)

Θέλω να ευχαριστήσω όλους, όσοι σήμερα παρευρίσκονται σε μια χαρούμενη για όλους μας ημέρα, σηματοδοτώντας την ενίσχυση του στόλου μας, καθώς και όσους συνέβαλαν από την αρχή, ως την τελική διεκπεραίωση του νέου μας αποκτήματος.

Tον Περιφερειάρχη κ. Κων/νο Αγοραστό που ενέταξε το έργο στο ΕΣΠΑ, τα στελέχη της Διαχειριστικής Αρχής και της Υ.ΠΕ που έφεραν εις πέρας το σύνολο των διαδικασιών του έργου, τους Διοικητές των Νοσοκομείων για καθημερινή υποστήριξη στο έργο μας αλλά και την προμηθεύτρια εταιρεία για την αξιοπιστία και τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων.

Ως φορέας υλοποίησης από την πρώτη στιγμή φροντίσαμε για την προώθηση χρήσιμων έργων στο ΕΣΠΑ.

Ένα πρόγραμμα οπισθοβαρές που σημαίνει ότι το επόμενο διάστημα ολοένα και περισσότερα έργα θα ολοκληρώνονται για την Υ.ΠΕ και τα Νοσοκομεία μας, προκειμένου να υπηρετήσουν κατά τον ασφαλέστερο τρόπο την κοινωνία».

ασθενοφορα φωτογραφία 2

ασθενοφορα φωτογραφία 4ασθενοφορα φωτογραφία 1

 

Διαβάστε επίσης: