Λάρισα » Αλληλεγγύη στην Παλαιστίνη

Αλληλεγγύη στην Παλαιστίνη

Αλληλεγγύη στην Παλαιστίνη

Ανακοίνωση του Συλλόγου Φαρμακοϋπαλλήλων Ν. Λάρισας:

Η κλιμακούμενη επίθεση των ισραηλινών στρατευμάτων, που ήδη έχει κοστίσει τις ζωές και των τραυματισμό χιλιάδων αμάχων γυναικών και παιδιών δεν έχει τέλος.

Απέναντι στα δίκαια αιτήματα ενός λαού για τη δυνατότητα συγκρότησης δικού του κράτους και μάλιστα με τις αποφάσεις του ΟΗΕ από το 1967, οι Ισραηλινοί απαντάνε με γενοκτονία.

Ευθύνες για τη σφαγή των μικρών παιδιών έχουν εξίσου οι ΗΠΑ που εδώ και δεκαετίες στηρίζουν την αυταρχική πολιτική του Ισραήλ, όπως και η Ε.Ε. που συνεχίζει με τη λογική εξίσωσης του θύματος με το θύτη. Το ίδιο βάζει και η ελληνική κυβέρνηση τα χέρια της στο αίμα των αθώων παιδιών όταν συνεχίζει τη συνεργασία και τις συμφωνίες, τόσο σε οικονομικό όσο και στρατιωτικό επίπεδο ,με το κράτος φονιά.

Το ΔΣ του Συλλόγου Φαρμακοϋπαλλήλων Ν. Λάρισας, εκφράζει την αμέριστη αλληλεγγύη του και συμπαράσταση στον αγωνιζόμενο Παλαιστινιακό λαό και απαιτεί:

• Να σταματήσουν τώρα οι αεροπορικές επιδρομές και οι χερσαίες επιχειρήσεις ενάντια στο λαό της Παλαιστίνης.
• Να ακυρωθούν οι κοινές στρατιωτικές ασκήσεις και όλες οι στρατιωτικές συμφωνίες της Ελλάδας με το Ισραήλ.
• Τον τερματισμό της ισραηλινής κατοχής, τη δημιουργία ανεξάρτητου βιώσιμου και κυρίαρχου παλαιστινιακού κράτους στα σύνορα του 1967 με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ.
• Την αναγνώριση του Παλαιστινιακού κράτους, ως κράτους μέλους του ΟΗΕ.
• Το γκρέμισμα του απαράδεκτου τείχους που διαχωρίζει την Ιερουσαλήμ, τη Δυτική Όχθη και τη Γάζα.
• Την άμεση άρση του αποκλεισμού των Παλαιστινιακών εδαφών.
• Την άμεση απελευθέρωση όλων των Παλαιστινίων πολιτικών κρατουμένων στο Ισραήλ και το δικαίωμα επιστροφής όλων των Παλαιστίνιων προσφύγων στις εστίες τους.

Διαβάστε επίσης: