Κόσμος » Νέες συγκρούσεις στη Λωρίδα της Γάζας

Νέες συγκρούσεις στη Λωρίδα της Γάζας

Νέες συγκρούσεις στη Λωρίδα της Γάζας

Επιθέσεις ξεκίνησε, εκ νέου, ο ισραηλινός στρατός στην Λωρίδα της Γάζας, με το Ισραήλ να τονίζει ότι η Χαμάς δεν σεβάστηκε την 24ωρη ανθρωπιστική εκεχειρία που είχε ζητήσει ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών.

«Με δεδομένη τη συνεχιζόμενη ρήψη ρουκετών από τη Χαμάς σε όλο το μήκος της ζώνης όπου είχε ορισθεί κατάπαυση του πυρός, προκειμένου να βοηθηθούν οι άμαχοι στη Λωρίδα της Γάζας, ο ισραηλινός στρατός θα ξεκινήσει εκ νέου της από αέρος, ξηράς και θαλάσσης δραστηριότητές του», αναφέρει η ανακοίνωση των ισραηλινών στρατιωτικών δυνάμεων.

Όπως αναφέρει το Reuters οι κάτοικοι της Γάζας ανέφεραν ότι λίγο μετά την παραπάνω ανακοίνωση ξεκίνησαν, εκ νέου, επιθέσεις των ισραηλινών δυνάμεων.

Νωρίτερα οι σειρήνες ήχησαν στο νότιο και το κεντρικό Ισραήλ προειδοποιώντας για εισερχόμενα πυρά, λίγες ώρες αφού οι αρχές της χώρας ανακοίνωσαν ότι παρατείνουν μονομερώς την ανθρωπιστική εκεχειρία στη Λωρίδα της Γάζας ως σήμερα τα μεσάνυχτα.

Τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι δύο ρουκέτες έπληξαν ανοικτές περιοχές και ακόμη μία αναχαιτίστηκε από το αντιπυραυλικό σύστημα Σιδηρούς Θόλος.

Παράλληλα ο ισραηλινός τύπος αναφέρει ότι η Χαμάς ήταν έτοιμη για «μεγάλη τρομοκρατική επίθεση» ενάντια στο Ισραήλ τον Σεπτέμβριο και μάλιστα με «χρήση» των υπόγειων στοών που διαθέτει στη Γάζα.

 

ΠΗΓΗ: Nafteporiki.gr

 

Διαβάστε επίσης: