Ελλάδα » «Η πρόταση για τη νέα ΚΑΠ δεν προήλθε από παρθενογένεση».

«Η πρόταση για τη νέα ΚΑΠ δεν προήλθε από παρθενογένεση».

«Η πρόταση για τη νέα ΚΑΠ δεν προήλθε από παρθενογένεση».

Απάντηση στις επικρίσεις που υπήρξαν από τον ΣΥΡΙΖΑ για τον τρόπο με τον οποίο παρουσιάστηκε η νέα ΚΑΠ στο ελληνικό Κοινοβούλιο, έδωσε ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Πάρις Κουκουλόπουλος, τονίζοντας ότι «η πρόταση για τη νέα ΚΑΠ δεν προήλθε από παρθενογένεση».

Όπως τονίζει στην ανακοίνωσή του ο κ. Κουκουλόπουλος η πρόταση για την νεα ΚΑΠ, η οποία παρουσιάστηκε την Πέμπτη στη Βουλή, προήλθε μετά από τις συζητήσεις εδώ και αρκετά χρόνια στα αρμόδια όργανα της Ε.Ε. για την αναθεώρηση της αγροτικής πολιτικής της Ένωσης.

Παράλληλα ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης τονίζει ότι «όποιος ενδιαφέρεται για την ελληνική αγροτιά και την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας είχε όλο το χρόνο να διαμορφώσει τη δική του πρόταση».

Επιτίθεται στον ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζοντας ότι «οι γενικόλογοι και αναληθείς ισχυρισμοί της θλιβερής ανακοίνωσης του ΣΥΡΙΖΑ δεν αποκαλύπτουν παρά μόνο την οκνηρία και την αβελτηρία ενός σχηματισμού που είδε να γιγαντώνεται, κραυγάζοντας δύο λέξεις «μνημόνιο – αντιμνημόνιο»».

Επίσης διαψεύδει ότι η πρόταση του υπουργείου διαμορφώθηκε ερήμην των εκπροσώπων των αγροτών, υποστηρίζοντας ότι οι βασικές τους προτάσεις αποτυπώνονται στη νεα ΚΑΠ.

Καταλήγοντας ο κ. Κουκουλόπουλος, υπογραμμίζει ότι «ας το πάρουν απόφαση στο ΣΥΡΙΖΑ ότι η παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας ξεκινά με τη νέα ΚΑΠ, με τους αγρότες πρωταγωνιστές στην κοινωνική συμμαχία των παραγωγών που θα βγάλει τη χώρα από την κρίση».

 

Διαβάστε επίσης: