Δήμοι Νομού » Δήμος Τεμπών » Τα γνωμικά του… δρόμου στο Καστρί Λουτρό
ΤΙ ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΙ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΤΕΜΠΩΝ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΙΝΑΚΙΔΕΣ

Τα γνωμικά του… δρόμου στο Καστρί Λουτρό

Τα γνωμικά του… δρόμου στο Καστρί Λουτρό

Του Γιάννη Ανδρεάκη       

Φωτ: Μιχάλης Κοντός

Μια ενδιαφέρουσα όσο και διαφορετική εικόνα συναντάει ο επισκέπτης στο Καστρί Λουτρό των παραλίων του νομού Λάρισας όταν κοιτάει τις πινακίδες με τα ονόματα των οδών… Σε 32 σημεία της περιοχής οι δρόμοι, πέρα από το όνομά τους, έχουν ως χαρακτηριστικό γνώρισμα και το δικό τους γνωμικό. Αποφθέγματα φιλοσοφίας ή και φράσεις της λαϊκής σοφίας καλωσορίζουν τους παραθεριστές μα και τους μόνιμους κατοίκους, ενώ για όσους θέλουν να εμβαθύνουν στα νοήματα των φράσεων, τότε σίγουρα μια βόλτα στο Καστρί Λουτρό παίρνει διαφορετική διάσταση.

Καστρί Λουτρό ονοματοθεσία (1)

Καστρί Λουτρό ονοματοθεσία (2)

Καστρί Λουτρό ονοματοθεσία (3)

Καστρί Λουτρό ονοματοθεσία (5)Η larissanet απευθύνθηκε στον Βασίλη Μπάκαβο, πρόεδρο του Εξωραϊστικού Συλλόγου στο Καστρί – Λουτρό Λάρισας και του ζήτησε περισσότερες πληροφορίες γι’ αυτήν την… εναλλακτική ονοματοδοσία. Η πρωτοβουλία ανήκει στο διοικητικό συμβούλιο του Εξωραϊστικού Συλλόγου κατά το έτος 2004 όταν και έγινε η επιλογή ο περιηγητής να διαβάζει – πέρα από την πινακίδα με το όνομα της οδού – και μια φράση με το δικό της υψηλό νόημα. Όσο για τη συνέχεια του εγχειρήματος, ο κ. Μπάκαβος επισημαίνει ότι «θα εξεταστεί το ενδεχόμενο να επεκταθούν τα γνωμικά σε περισσότερα σημεία, σε συνδυασμό με τις νέες οδούς που θα αποκτήσουν όνομα στην ευρύτερη περιοχή».

Καστρί Λουτρό ονοματοθεσία (4)Οι φωτογραφίες δίνουν μια μικρή γεύση της φιλοσοφικής διάθεσης που επικρατεί στο Καστρί Λουτρό…

ΕΝΤΥΠΗ LARISSANET

Διαβάστε επίσης: