Κόσμος » Ξεκληρίστηκε 10μελής οικογένεια!

Ξεκληρίστηκε 10μελής οικογένεια!

Ξεκληρίστηκε 10μελής οικογένεια!

Ολόκληρες οικογένειες ξεκληρίστηκαν από τη συντριβή του αεροσκάφους της Air Algerie στο Μάλι την Πέμπτη, αφήνοντας πίσω τους συντετριμμένους συγγενείς και φίλους.

Ανάμεσα στα θύματα 15 εθνικοτήτων βρίσκονται 54 Γάλλοι, 23 πολίτες από τη Μπουρκίνα Φάσο, καθώς επίσης Λιβανέζοι, Καναδοί, Γερμανοί και υπήκοοι του Λουξεμβούργου.

Δέκα μέλη της ίδιας οικογένειας σκοτώθηκαν στο αεροπορικό δυστύχημα – από τους παππούδες έως και τα εγγόνια.

«Πρόκειται για ένα τρομακτικό νέο. Αφανίστηκε μια ολόκληρη οικογένεια. Πρόκειται για μία τραγωδία» δήλωσε ο Πατρίς Ντινάν, δήμαρχος της Ζεξ, πόλης στην ανατολική Γαλλία όπου κατοικούσαν ο Ερίκ και η Εστέλ Ρενό, ένα ζευγάρι ηλικίας περίπου 40 ετών, που είχε ενεργό ρόλο στην αθλητική ζωή της κοινότητας.

Τα 10 μέλη της οικογένειας κατοικούσαν όλοι τους στην ανατολική Γαλλία, στο Λορέτ, τη Λιόν, το Ζεξ και το Σαμπερί, ανέφεραν συγγενείς και Γάλλοι αξιωματούχοι.

Συνολικά τα 54 θύματα από τη Γαλλία ανήκαν σε 21 διαφορετικές οικογένειες.

Τα επτά μέλη της οικογένειας Ουεντραόγκο, Γάλλων με καταγωγή από τη Μπουρκίνα Φάσο που κατοικούσαν στη Νάντη (δυτικά), σκοτώθηκαν σε αυτήν την τραγωδία.

Στην περιοχή της Νάντης, λουλούδια αφέθηκαν στην πόρτα της οικίας της οικογένειας. Στο αεροσκάφος «επέβαιναν ο αδελφός μου, η σύζυγός του και τα τέσσερα παιδιά τους μαζί με έναν ανιψιό» δήλωσε ο Αμαντού Ουεντραόγκο, ο οποίος ζει επίσης στην ίδια περιοχή.

«Με τη σύζυγό του προσπαθούσαν να πάνε τα παιδιά τους να ανακαλύψουν τις ρίζες τους και να τι έγινε…» ανέφερε.

Ένας φαρμακοποιός από το Γκερέ (κεντρικά), ο Μπερτράν Ζινέστ, η σύζυγός του και τα τρία τους παιδιά, όπως επίσης και ένα ζευγάρι από το Μενέ (κεντρικά) και τα δύο του παιδιά βρίσκονται μεταξύ των θυμάτων.

«Ήταν ο καλύτερος φίλος μου, ο αδελφός μου»: με σπασμένη φωνή, ο Ζαν Ζακ Ντιπρέ, φαρμακοποιός από το Γκερέ, μιλάει για το συνεργάτη του Μπερτράν.

Ο Ζινέστ, 55 ετών, είχε υπηρετήσει τη στρατιωτική του θητεία, διάρκειας 18 μηνών στη Μπουρκίνα Φάσο και εκτελούσε καθήκοντα ταμία στην οργάνωση Γκερέ-Ζιτενγκά. Η Ζιτενγκά είναι ένας δήμος στη Μπουρκίνα Φάσο με 45.000 κατοίκων, που είναι «αδελφή» πόλη με την Γκερέ.

Σύμφωνα με το δήμαρχο «η οικογένεια έκανε αυτό το ταξίδι για ιδιωτικούς λόγους». Ο Ζινέστ ήθελε να «αποκαλύψει» αυτήν την χώρα, που αγαπούσε, στη γυναίκα και τα παιδιά του.

Τρεις οικογένειες από το Λίβανο επίσης ξεκληρίστηκαν.

ΠΗΓΗ: ΤΑ ΝΕΑ

Διαβάστε επίσης: