Λάρισα » Του… γύρισαν την πλάτη!
ΠΑΝΤΕΛΗΣ Η ΑΠΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΟΥ ΕΠΙΤΡΟΠΟΥ

Του… γύρισαν την πλάτη!

Του… γύρισαν την πλάτη!

Στο αρχαίο θέατρο της πόλης κατευθύνθηκε χθες το μεσημέρι ο Ευρωπαίος επίτροπος Γιοχάνες Χαν, μετά από ένα κλειστό δείπνο που του παρέθεσε ο Κώστας Αγοραστός.

Εκεί, στο χώρο του θεάτρου, τον περίμενε ο ακαταπόνητος εργάτης Θανάσης Τζαφάλιας για να του δείξει και να του εξηγήσει την ιστορία του εκπληκτικού αυτού μνημείου.

«Κατά τη διάρκεια της ρωμαϊκής εποχής ήταν διάσημες οι μονομαχίες που διεξάγονταν σε αυτόν εδώ τον χώρο», είπε στον Επίτροπο ο Τζαφάλιας για να συμπληρώσει: «και λίγο αργότερα οι θηριομαχίες!».

«Και πως προστατεύονταν η ζωή των θεατών;», ρώτησε ο… εμβρόντητος Χαν

«Υπήρχαν κάποια προστατευτικά στηρίγματα στο σημείο αυτό…»

Το ενδιαφέρον όμως στην επίσκεψη του Χαν στο αρχαίο θέατρο δεν ήταν η παρουσίαση του Τζαφάλια αλλά η παντελής απουσία του δήμου Λαρισαίων. Και όμως καλά διαβάσατε! Κανείς υπεύθυνος εκ μέρους της δημοτικής αρχής δεν θεώρησε απαραίτητο να υποδεχθεί τον Ευρωπαίο Επίτροπο μέσα σε έναν δημοτικό χώρο!

Ο Κώστας Τζανακούλης έδωσε το παρών στην ενημερωτική εκδήλωση, ρώτησε τον Επίτροπο τι προβλέπεται για τις εξαγωγές των αγροτικών προϊόντων (γιατί άραγε;) και αποχώρησε. Αλήθεια αν είχε εκλεγεί ξανά δεν θα συνέχιζε στοι αρχαίο θέατρο; Η δε καινούργια δημοτική αρχή δεν μπορούσε να στείλει κανέναν άλλον;

Εκτός και αν όλοι τους σκέφτηκαν πως επειδή η Ρένα θα ήταν παρούσα θα εκπροσωπούσε αυτή ολόκληρη την πόλη…

Λ.Π.