Θεσσαλία » Θεσσαλοί δήμαρχοι καλούν Σαμαρά για τον Ε-65

Θεσσαλοί δήμαρχοι καλούν Σαμαρά για τον Ε-65

Θεσσαλοί δήμαρχοι καλούν Σαμαρά για τον Ε-65

Επιστολή που απευθύνεται στον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά απέστειλε το Διοικητικό Συμβούλιο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Θεσσαλίας με την οποία και θέτει το ζήτημα της συνέχισης και ολοκλήρωσης των εργασιών για την κατασκευή του οδικού Άξονα Κεντρικής Ελλάδος, του γνωστού και ως Ε-65.

Αναλυτικά, στην επιστολή που υπογράφει ο πρόεδρος της ΠΕΔ Θεσσαλίας και δήμαρχος Κιλελέρ Ρίζος Κομήτσας αναφέρονται τα παρακάτω:

«Αξιότιμε κύριε Πρωθυπουργέ,

το Διοικητικό Συμβούλιο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Θεσσαλίας στη συνεδρίασή του στις 19/7/2014 συζήτησε το φλέγον θέμα που αφορά στην πρόοδο των εργασιών του οδικού Άξονα Κεντρικής Ελλάδας, γνωστό ως Ε-65 και σας παραθέτει τις παρακάτω απόψεις.

Η κοινωνία της Θεσσαλίας παρακολουθεί με έκδηλο ενδιαφέρον την πρόοδο των εργασιών του συγκεκριμένου οδικού άξονα. Σήμερα υλοποιείται το τμήμα Τρίκαλα – Ξυνιάδα μήκους 95 χιλιομέτρων με γρήγορο ρυθμό κατασκευής από την Κοινοπραξία «Κεντρική Οδός». Γνωρίζουμε όλοι ότι το τμήμα αυτό είναι «τυφλό» και πρακτικά δεν πρόκειται να ωφελήσει την περιοχή εάν δεν ολοκληρωθεί το έργο που θα συνδέσει την ΠΑΘΕ με την ΕΓΝΑΤΙΑ οδό.

Στον πρόσφατο νόμο για την επανεκκίνηση των Αυτοκινητοδρόμων, προβλέπεται ρητά το δικαίωμα του Ελληνικού Δημοσίου να ενεργοποιήσει την σύμβαση παραχώρησης, δηλαδή να ολοκληρώσει το φυσικό αντικείμενο εντός τριών ετών. Η ολοκλήρωση του έργου, προϋποθέτει την πρόβλεψη χρηματοδότησης από πόρους των Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων της επόμενης προγραμματικής περιόδου 2014-2020. Η δέσμευση των απαραίτητων πιστώσεων πρέπει να γίνει άμεσα, καθόσον την περίοδο αυτή ολοκληρώνεται ο σχεδιασμός του Σ.Ε.Σ. και πυκνώνουν οι φήμες ότι το έργο δεν θα ενταχθεί και θα παραπεμφθεί στις «καλένδες».

Κύριε Πρωθυπουργέ,

η Θεσσαλία έχει υποστεί την κρίση με έντονες συνέπειες για την επιχειρηματικότητα, τον τουρισμό, την αγροτική παραγωγή, με αποτέλεσμα οι δείκτες ανάπτυξης να την κατατάσσουν στις τελευταίες θέσεις μεταξύ των Περιφερειών της χώρας. Ο Άξονας Κεντρικής Ελλάδας (Ε-65) αποτελεί το μοναδικό έργο που θα βγάλει τη Δυτική Θεσσαλία από την οδική απομόνωση και θα στηρίξει την προσπάθεια για ανάπτυξη σε όλη την Περιφέρεια Θεσσαλίας. Παράλληλα όπως είναι γνωστό, ο συγκεκριμένος οδικός άξονας υποστηρίζει καθοριστικά τη Δυτική Μακεδονία, την Ήπειρο και τμήματα της Στερεάς Ελλάδας (Ευρυτανία και Φθιώτιδα).

Είμαστε βέβαιοι ότι θα κατανοήσετε την αγωνία μας και με δεδομένη την σημαντικότητα του έργου, θα επιληφθείτε προσωπικά του ζητήματος ώστε να εξασφαλισθεί η ολοκλήρωση του έργου, στο προβλεπόμενο χρονικό διάστημα».

 

Διαβάστε επίσης