Λάρισα » Κλιμάκιο του ΚΚΕ στο ΓΝΛ

Κλιμάκιο του ΚΚΕ στο ΓΝΛ

Κλιμάκιο του ΚΚΕ στο ΓΝΛ

Περιοδεία κλιμακίου του ΚΚΕ με το βουλευτή Λάρισας Γ.Λαμπρούλη στο Γ.Ν.Λ.

Ανακοίνωση:

Οι πρόσφατες εξελίξεις με την αναστολή λειτουργίας της Ω.Ρ.Λ. κλινικής στο Γ.Ν.Λ. δεν είναι κεραυνός εν αιθρία. Είναι αποτέλεσμα των πολιτικών που εφαρμόζονται από τις κυβερνήσεις τα τελευταία χρόνια, όπως και της σημερινής συγκυβέρνησης (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ) στο χώρο της υγείας.

Δηλαδή:
-Της άγριας περικοπής της κρατικής χρηματοδότησης για την υγεία προκειμένου να εξοικονομήσουν ζεστό χρήμα για επενδύσεις-επιδοτήσεις στους μεγαλοεπιχειρηματίες.
-Συρρίκνωσης-κατάργησης δημόσιων δομών υγείας (Νοσοκομεία-Κ.Υγείας) και μετατροπή τους σε επιχειρήσεις, αφαιμάζοντας τα ασφαλιστικά ταμεία, αλλά και τους ίδιους τους ασθενείς άμεσα.
-Μείωση των παροχών υγείας ( μέσω του ΕΟΠΥΥ), προκειμένου να ελαττώσουν το λεγόμενο «μη μισθολογικό κόστος» ώστε οι εργαζόμενοι να γίνουν πιο φθηνοί.

Η εφαρμογή αυτής ακριβώς της αντιλαϊκής πολιτικής κυβέρνησης-ΕΕ, έχει δημιουργήσει την τραγική και επικίνδυνη κατάσταση στο χώρο της υγείας και ειδικότερα στο Γ.Ν.Λ., που συνειδητά απαξιώνεται, με κορυφαίο παράδειγμα την αναστολή λειτουργίας της Ω.Ρ.Λ. κλινικής λόγω έλλειψης ιατρών.

Η Διοίκηση του Νοσοκομείου και της 5ης ΥΠΕ, το Υπουργείο και η κυβέρνηση φέρουν ακέραια την ευθύνη, για την επικίνδυνη και τραγική κατάσταση που συνεχώς επιδεινώνει τις παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας του Γ.Ν.Λ. αλλά και των άλλων μονάδων υγείας στο νομό μας (Π.Π.Γ.Ν.Λ.- Κ.Υγείας)

΄Αμεσα να δοθούν λύσεις με προσλήψεις γιατρών και προσωπικού που είναι αναγκαίο όχι μόνο για την Ω.Ρ.Λ κλινική του Γ.Ν.Λ., αλλά και για το σύνολο των τμημάτων- κλινικών των 2 νοσοκομείων και των Κ. Υγείας, με μόνιμη και σταθερή σχέση εργασίας και όχι με ημίμετρα τύπου μετακίνησης προσωπικού από νοσοκομείο σε νοσοκομείο.
Απέναντι σ’ αυτή την κατάσταση, σ’ αυτή την πολιτική που θυσιάζει την υγεία του λαού για να σωθούν τα κέρδη των μεγαλοεπιχειρηματιών και των μονοπωλίων, απαιτείται ο αγώνας για καθολικά κρατική δωρεάν υγεία, να γίνει υπόθεση του κάθε εργαζόμενου, να γίνει υπόθεση των ασθενών, υπόθεση των λαϊκών οικογενειών της περιοχής μας.